Σημαντική είδηση: Σεισμός 3.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια!

Πότε έρχεται η μεγαλύτερη μέρα 2022;

Τα καλοκαίρια είναι τέλεια στην Εύβοια με την μέρα να επιλέγουμε παραλία- Το ήξερες ότι σήμερα είναι η μεγαλύτερη μέρα λόγω θερινής ισημερίας;

Από την Τετάρτη ξεκινά να μικραίνει η μέρα. Η Τρίτη 21η Ιουνίου θα είναι η μεγαλύτερη ημέρα του 2022 και η πρώτη επίσημη ημέρα του καλοκαιριού, καθώς αύριο το μεσημέρι ξεκινά το θερινό ηλιοστάσιο.

Από εδώ και πέρα, στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η χώρα μας, οι ημέρες θα μικραίνουν σταδιακά, στην αρχή ανεπαίσθητα και από τον Αύγουστο πιο αισθητά, ενώ οι νύχτες θα μεγαλώνουν αντίστοιχα.

Από την άλλη, στο νότιο ημισφαίριο θα είναι η πρώτη ημέρα του χειμώνα.

Τα καλοκαίρια είναι τέλεια στην Εύβοια με την μέρα να επιλέγουμε παραλία

Δύο φορές το χρόνο η Γη βρίσκεται σε τέτοια θέση που οι ακτίνες του Ήλιου πέφτουν εντελώς κάθετα προς στον Ισημερινό και αυτές τις ημέρες τις ονομάζουμε ισημερίες. Τότε ο Ήλιος ανατέλλει και δύει ακριβώς στα σημεία της Ανατολής και της Δύσης, όπως μας τα δείχνει μια πυξίδα. Όμως τα σημεία που ανατέλλει και δύει ο Ήλιος ως προς τον ορίζοντα ενός τόπου δεν παραμένουν σταθερά κάθε μέρα τα ίδια και αλλάζουν σταδιακά ημέρα με την ημέρα.

Μετά την εαρινή ισημερία, η μέρα σταδιακά μεγαλώνει και ο Ήλιος αρχίζει το ταξίδι του προς το Βορρά, μέχρι στις 21 Ιουνίου που έχουμε την μεγαλύτερη ημέρα του έτους.

Έπειτα, η μέρα αρχίζει να μικραίνει, ο Ήλιος αρχίζει την πορεία του προς το Νότο, μέχρι την φθινοπωρινή ισημερία στις 22 Σεπτεμβρίου, όπου και πάλι ο Ήλιος ανατέλλει και δύει ακριβώς στην Ανατολή και τη Δύση.

Κατόπιν, η μέρα γίνεται μικρότερη από τη νύχτα, ο Ήλιος συνεχίζει το ταξίδι προς το νοτιότερο σημείο του ορίζοντα που μπορεί να φτάσει, ανατέλλοντας όλο και πιο νοτιοανατολικά, μέχρι το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 Δεκεμβρίου, όπου ο Ήλιος σταματάει και πάλι την πορεία του προς το Νότο.

Έπειτα, η μέρα αρχίζει να μεγαλώνει και πάλι, ο Ήλιος κινείται και πάλι προς το Βορρά, μέχρι την εαρινή ισημερία.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο είδε μέσα σε έναν κουβά; Δείτε την φωτογραφία.

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.