Λέτε να γίνει υποχρεωτική μάσκα και στην Εύβοια;

Λέτε να ισχύσει στην Ελλάδα και στην Εύβοια;

Η Γαλλία θα καταστήσει υποχρεωτική την χρήση μάσκας «από την ερχόμενη εβδομάδα» και το μέτρο θα αφορά όλους τους κλειστούς χώρους που δέχονται κοινό και «κυρίως τα εμπορικά καταστήματα», όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ενώπιον την Γερουσίας ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Μέχρι σήμερα η Γαλλία ζητούσε από τους πολίτες να φορούν κάλυμμα προσώπου στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους δημόσιους χώρους, όπου δεν είναι εφικτά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά δεν ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας μέσα στα καταστήματα.

Παράλληλα σήμερα οι αρχές στον νομό Μαγιέν, στην βορειοδυτική Γαλλία, επέβαλαν σε κάποιους δήμους του, την υποχρεωτική χρήση μάσκας έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην περιοχή.

Οι αρχές του Μαγιέν ανακοίνωσαν ότι οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές στην πρωτεύουσα του νομού, την Λαβάλ, αλλά και σε πέντε ακόμη δήμους: Μπονσάν-λε-Λαβάλ, Σανζέ, ΛΌυισερί, Λουβερνέ και Σεν-Μπερτεβέν.

Τα νέα της Εύβοιας

Προκήρυξη 9κ 2021: Βγήκαν τα αποτελέσματα

Ετεροδημότες εκλογές: Ποια είναι η διαδικασία;

Τιμές ρεύματος Απριλίου 2023: Πόσο είναι η επιδότηση;

Χαλκίδα: Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν οικόπεδο για να μην φάνε πρόστιμο;

Χαλκίδα: Αυτή την τσούχτρα δεν την έχετε ξαναδεί

Ψαχνά: Η πιο ψηλή ελληνική σημαία στην Εύβοια

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις