Ένας κούκλος στην Εύβοια έκανε πολλούς να χάσουν τα λόγια τους

Τράβηξε όλα τα βλέμματα και όλοι τον κοιτούσαν με θαυμασμό.

Ένας κούκλος που έκανε την εμφάνιση του στην Εύβοια. Πάντως δεν έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα μιας και συνέχισε ήρεμα να απολαμβάνει την βόλτα του. Ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια έχει συνηθίσει στο να δέχεται τα κομπλιμέντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μουρτερή: Η παραλία που με τις απέραντες ακτές στην Εύβοια

Είναι συμπαθητικός και έχει λευκό χρωματάκι. Η μυτούλα του είναι κόκκινη και αυτό το κάνει ακόμα πιο γλυκό. Εκεί που έκανε την βόλτα του, τον θαύμασαν. Ήταν στη Χαλκίδα στο πάρκο του λαού. Όσοι έκαναν τον περίπατο τους τις απογευματινές ώρες, είμαστε σίγουροι ότι τον πέτυχαν κάπου να κολυμπά στα νερά των πηγών.

Ο κούκλος στην Εύβοια και η γρηγοράδα του

Θα πρέπει να σου πούμε και λίγα λόγια για την ζωή του. Δεν του αρέσει το ίδιο μέρος και επιλέγει να μεταναστεύει. Δεν μεταναστεύει περπατώντας αλλά πετώντας και μάλιστα πολύ ψηλά. Είναι πολύ γρήγορος και αν τον συγκρίνεις με άλλα πουλιά, υπερέχει στην γρηγοράδα.

Κανένα άλλο πουλί, να είστε σίγουροι δεν φτάνει την ταχύτητα με την οποία κινείται είτε στο νερό είτε σtον αέρα. Όσον αφορά το φαγητό,του αρέσει να τρώει υδρόβια φυτά. Δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ για να τα βρει μιας και έρχονται μπροστά του όταν τσαλαβουτά στα ρηχά νερά.

Ένα συνήθειο που κάνει είτε κολυμπά είτε στέκεται είναι να διπλώνει το ένα πόδι πίσω στην πλάτη. Δεν είναι υπέροχος μόνο να τον βλέπεις αλλά και να τον ακούς. Μαθαίνουμε ότι παράγει μια ποικιλία φωνών.

Παρόλο που είναι κούκλος, θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν το έχει πάρει πάνω του αλλά είναι και πολύ κοινωνικός. Βέβαια στην περίοδο της αναπαραγωγής απομονώνεται.

Δείτε στο newse.gr, ποιος είναι ο κούκλος στην Εύβοια