Αυτό αν γίνει θα φέρει μεγάλη ανάπτυξη στην Κάρυστο

Η Κάρυστος θα πάρει άλλη μορφή και θα αναπτυχθεί και άλλο o τουρισμός!

Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην βουλή, ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρύστου με τις Κυκλάδες, καθώς και στην πορθμειακή γραμμή Μαρμάρι-Ραφήνα, τονίζοντας ότι αμφότερες είναι ζωτικής σημασίας για την τοπική οικονομία.

Αναλυτικότερα, ο κ. Ζεμπίλης επισήμανε ότι, εξαιτίας των μεγάλων αποστάσεων, του κακού οδικού δικτύου και του γεωφυσικού ανάγλυφου, η Βόρεια και η Νότια Εύβοια βρίσκονται ουσιαστικά σε απομόνωση, με τη μεταφορά των επιβατών και των εμπορευμάτων να γίνεται κυρίως δια θαλάσσης. Είναι, συνεπώς, επιβεβλημένη η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των θαλάσσιων μεταφορών. Επιπλέον, στο πλαίσιο της νέας θαλάσσιας πολιτικής και της επίσημης ένταξης της Εύβοιας στο νησιωτικό χάρτης της χώρας πρέπει να υπάρξει πρόνοια για τις νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, που θα συμβάλουν στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και στην ανάπτυξη νέων τουριστικών τόπων.

Ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Ζεμπίλης εξήρε την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει πέρυσι την Κάρυστο στο ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο, επιδοτώντας την ακτοπλοϊκή γραμμή Κάρυστος – Άνδρος – Τήνος- Σύρος. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν αναμφισβήτητα νέες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης, καθώς επετεύχθη η σύνδεση των Κυκλάδων ,μέσω της Εύβοιας, με τις Σποράδες και την Σκύρο, που συνδέονται αντίστοιχα με τα λιμάνια του Μαντουδίου και της Κύμης.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, της συζήτησης του Σ/Ν, ο βουλευτής της Εύβοιας ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το γεγονός αυτό , ζητώντας του παράλληλα την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε σε συνδυασμό και με τις εργασίες εκβάθυνσης, να εκκινήσει το δυνατόν γρηγορότερα το νέο δρομολόγιο από το λιμάνι της Καρύστου.

πορθμειακή γραμμή Μαρμάρι – Ραφήνα

Επιπλέον, ο κ. Ζεμπίλης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πορθμειακή γραμμή Μαρμάρι – Ραφήνα, καθώς αυτή την στιγμή δεν εκτελούνται δρομολόγια. Όπως σημείωσε, πρέπει να αποκατασταθεί η σύνδεση το συντομότερο δυνατό, καθώς δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής, αλλά και για λόγους υγειονομικής περίθαλψης, προκειμένου να καθίσταται δυνατή η άμεση μετάβαση στα νοσοκομεία της Αττικής όταν παρίσταται ανάγκη.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Σάστισε με αυτό που βρήκε στο χωράφι!

Εύβοια: Αυτό το παράθυρο έχει προβληματίσει αρκετούς

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.