Θαλασσινό καρναβάλι Χαλκίδας 2023: Πότε αρχίζει;

Καρναβάλι Χαλκίδας 2023

Το 2020 ήταν η πρώτη χρονιά που ακυρώθηκε το θαλασσινό καρναβάλι – Θα γίνει φέτος το θαλασσινό καρναβάλι που πραγματικά είναι πόλος έλξης της Χαλκίδας.

Το θαλασσινό καρναβάλι της Χαλκίδας θα γίνει την τελευταία Κυριακή της αποκριάς που είναι στις 26 Φεβρουαρίου 2023.

Το καρναβάλι της Χαλκίδας ή αλλιώς θαλασσινό καρναβάλι με διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο ξεκίνησε το 2016. Έχει αγαπηθεί μιας και έχει την πρωτοτυπία, τη μοναδική πλοκή και τα εντυπωσιακά δρώμενα σε θάλασσα, στεριά και αέρα. Εκεί όπου τα θαλάσσια ρεύματα μπερδεύονται κάτω από την συρταρωτή γέφυρα της Χαλκίδας.

Οι δρόμοι της Χαλκίδας κατακλύζονται από τους καρναβαλιστές, οι οποίοι δίνουν κάθε χρόνο ένα ξεχωριστό χρώμα στη μεγάλη διοργάνωση της πόλης! Η αποκριάτικη τελετή ολοκληρώνεται με τη καύση του Καρνάβαλου στη παραλία της Χαλκίδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε η συνάντηση για το θαλασσινό καρναβάλι 2023 με τους Φορείς της πόλης. Και φέτος το κύριο στοιχείο του καρναβαλιού στη Χαλκίδα, είναι η θάλασσα, θα είναι εντυπωσιακό, με μικρότερο κόστος. Το τριήμερο των Αποκριών, οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις δεν θα περιοριστούν μόνο στην παραλία της Χαλκίδας, αλλά θα γίνουν εκδηλώσεις και σε γειτονιές της πόλης.

Το θαλασσινό καρναβάλι Χαλκίδας ξεκινά στις 16:00 με ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ σε στεριά και θάλασσα, που παρουσιάζει ο Χρήστος Φερεντίνος.

Το θαλασσινό καρναβάλι Χαλκίδας θα έχει παρέλαση πεζοπόρων τμημάτων, μια μεγάλη παρέλαση με τυμπανιστές, άρματα και πλήθος Καρναβαλιστών με ευρηματικές ενδυμασίες και κατασκευές, η οποία ξεκινά από το Κόκκινο Σπίτι και καταλήγει στην παραλία Χαλκίδας.

Το καρναβάλι Χαλκίδας θα έχει Θαλασσινή παρέλαση, από εκατοντάδες πλεούμενα και πληρώματα, σε ένα υπερθέαμα μουσικής, πυροτεχνημάτων, εφέ ήχου και φωτός και το παραδοσιακό κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου μέσα στη θάλασσα.

Το θαλασσινό καρναβάλι Χαλκίδας θα έχει συναυλία στην παραλία της Χαλκίδας με τους STAVENTO και την ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ.

Το καρναβάλι της Χαλκίδας θα έχει και τα «Γαϊτανάκια του Ευρίπου» την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.