Ηλεκτρικά πατίνια: Απαγορεύονται ή όχι στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας;

ηλεκτρικα πατινια, απαγορευεται, χαλκιδα

Είναι κάτι που απασχολεί όχι μόνο τον εμπορικό κόσμο στη Χαλκίδα αλλά και τους πολίτες και από ότι φαίνεται μπαίνει φρένο και απαγορεύεται στο κέντρο της Χαλκίδας. Το θέμα βέβαια είναι το πότε…

Και όταν λέμε κέντρο της Χαλκίδας εννοούμε τους δρόμους όπου κυκλοφορεί αρκετός κόσμος. Πρόκειται για τους πεζόδρομους της πόλης.

Έγινε συζήτηση τον Μάη…

Η κατάσταση αυτή συζητήθηκε πριν το καλοκαίρι και πάρθηκαν αποφάσεις για τους εμπορικούς δρόμους στη Χαλκίδα. Σαν αποτέλεσμα έρχεται μεγάλη αλλαγή στο κέντρο της Χαλκίδας και φαίνεται ότι μια συνήθεια απαγορεύεται στο προσεχές μέλλον.

Ήταν ένα από τα θέματα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του εμπορικού και βιομηχανικού συλλόγου Χαλκίδας. Μια συνέλευση στην οποία ήταν και η δήμαρχος της πόλης.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και ο καθορισμός πλαισίου κυκλοφορίας επί των κεντρικών εμπορικών δρόμων στη Χαλκίδα, ηλεκτρικών πατινιών και οχημάτων διανομέων προϊόντων και αντικειμένων, δηλαδή των delivery.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν αλλαγές στον κώδικα κυκλοφορίας τους.

Είναι από τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμού ανήλικου στην Αβάντων.

Για όσους δεν θυμούνται την υπόθεση, ήταν λίγο πριν το Πάσχα όταν ανήλικο παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας μιας και είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πρόσωπο.

ηλεκτρικα πατινια, απαγορευεται, χαλκιδα

Φρένο μπαίνει στα ηλεκτρικά πατίνια στην αγορά της Χαλκίδας. Μάλιστα σύμφωνα με τον Δήμο υπάρχει απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, η οποία προβλέπει την απαγόρευση της κυκλοφορίας ποδηλάτων κατά μήκος πεζοδρομημένων διαδρομών.

Η σχετική απόφαση υπάρχει αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει η εφαρμογή της με τους πολίτες που περπατούν αμέριμνοι, να είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο.

Θα απαγορευτούν ή όχι στο κέντρο της Χαλκίδας;

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται να τοποθετηθούν και οι κατάλληλες σημάνσεις. Για όσους λοιπόν μας ρωτάτε αν επιτρέπονται ή όχι τα ηλεκτρονικά πατίνια στο κέντρο της Χαλκίδας, θα πρέπει να τονίσουμε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει εφόσον μπει η σήμανση.

Με το που μπουν οι πινακίδες, θα απαγορευτούν σε κεντρικά σημεία της πόλης όπου υπάρχει μεγάλη ροή από πεζούς.

Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα ηλεκτρικά πατίνια;

Στην Ελλάδα η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική βάσει του ελληνικού Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το όριο ηλικίας στην Ελλάδα για τα ηλεκτρικά πατίνια έχει τεθεί στα 15 έτη για όσα αναπτύσσουν ταχύτητα απο 6 χλμ./ώρα έως και 25 χλμ./ώρα και στα 12 έτη, με τελική ταχύτητα 6 χλμ./ώρα.