Εύβοια: Πάγωσαν με αυτό που είδαν να κολυμπά μπροστά τους

ευβοια, παγωσαν, κολυμπα

Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια τους με αυτό που είδαν να κολυμπά μπροστά τους.

Συνέβη στην Εύβοια και πολλοί παλιοί μας είπαν ότι δεν είναι πολύ σπάνιο το φαινόμενο αυτό.

Τα νερά της Εύβοιας κρύβουν πολλά μυστικά όπως για παράδειγμα θυμηθήκαμε τις χιλιάδες μέδουσες στη Χαλκίδα, μεγάλο ψάρι στο Μαρμάρι και πολλά άλλα.

Άλλος ένας απρόσκλητος επισκέπτης έκανε την εμφάνιση του στην Εύβοια. Όλα έγιναν μέσα στη θάλασσα σε μικρή απόσταση από την παραλία και πάγωσαν με αυτό που είδαν να κολυμπά μπροστά τους.

Πάγωσαν γιατί είδαν το πτερύγιο. Αργότερα όταν συνέχισαν να το κοιτούν κατάλαβαν ότι δεν θα έπρεπε να το φοβούνται.

Κολυμπούσε μπροστά τους και σίγουρα πολλοί έμειναν με τον στόμα ανοιχτό και ενώ στην αρχή πάγωσαν, στην συνέχεια συνέχισαν να το χαζεύουν.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να δουν το θέαμα, κάθισαν στην ακτή και έβλεπαν τα παιχνίδια που έκανε μέσα στο νερό.

Βέβαια τον έβλεπαν από απόσταση γιατί από κοντά σίγουρα δεν θα ήταν ψύχραιμοι και θα κολυμπούσαν με δύναμη για να φύγουν μακριά του.

Είναι από τις μαγικές εικόνες που δείχνουν παράλληλα και την μαγεία της θαλάσσιας ζωής.

Το δελφίνι, βρήκε την ευκαιρία πριν μερικούς μήνες να κάνει τα παιχνίδια του στη θάλασσα. Κανένας δεν το ενόχλησε και το ίδιο ανέμελο πλατσούριζε στα νερά του Αιγαίου στην Εύβοια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Τα δελφίνια συνήθως πλησιάζουν τους ψαράδες. Είναι μια συνηθισμένη εικόνα όπως θα δείτε και στο βίντεο:

Μία όμορφη εικόνα αντίκρισαν, όσοι βρέθηκαν στην παραλία, βλέποντας το δελφίνι να κάνει βουτιές στα καταγάλανα νερά της Εύβοιας.

Ως “δεινός κολυμβητής”, το δελφίνι φαίνονταν να απολαμβάνει τη βόλτα του στα νερά της παραλίας, βγαίνοντας αρκετά μέτρα πάνω από το νερό.

Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά, που δελφίνι κάνει την εμφάνιση του στη συγκεκριμένη περιοχή, με τους κατοίκους να μένουν με το στόμα ανοιχτό από το πανέμορφο θηλαστικό.