Επίδομα παιδιού 2022: Πότε κάνουμε αίτηση;

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou.

Αρκετοί γονείς από την Εύβοια περιμένουν το βοήθημα για το επίδομα παιδιού κάθε δίμηνο. Είναι μια βοήθεια για τις οικογένειες που με μεγάλη δυσκολία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια.

Επίδομα παιδιού Α21 – ΟΠΕΚΑ: Δεν είναι πάντα ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις του επιδόματος παιδιού.

Για να μπει το επίδομα παιδιού θα πρέπει να κάνετε αίτηση στην πλατφόρμα α21 που θα είναι διαθέσιμη για αιτήσεις ως τον Ιανουάριο του 2023.

Η πλατφόρμα για να κάνετε αίτηση ανοίγει την ίδια μέρα που γίνονται οι πληρωμές του επιδόματος παιδιού και κλείνει 20 μέρες πριν την καταβολή του.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα κάνουν αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Για να πάρει κανένας τα χρήματα του πρώτου διμήνου 2022 θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020. Αν έχετε κάνει την φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2021, θα υπολογιστεί βάση αυτής.

Αρκετοί γονείς από την Εύβοια περιμένουν το βοήθημα για το επίδομα παιδιού κάθε δίμηνο.
Αρκετοί γονείς από την Εύβοια περιμένουν το βοήθημα για το επίδομα παιδιού κάθε δίμηνο. Φωτογραφία: Sandy Millar on Unsplash

Επίσης γίνεται διασταύρωση στοιχείων για όσα παιδιά φοιτούν σε σχολείο. Έτσι με διασταύρωση στοιχείων μέσω της πλατφόρμας myschool θα διαπιστωθεί αν κάποιος είναι δικαιούχος και το παιδί του πηγαίνει στο σχολείο.

Για το 2022, με δεδομένο ότι το επίδομα παιδιού καταβάλλεται ανά δίμηνο, το πλάνο πληρωμών είναι η πρώτη δόση να δοθεί τέλος Μαρτίου (δοθηκε), η δεύτερη δόση τέλος Μαΐου (δόθηκε), η τρίτη δόση τέλος Ιουλίου, η τέταρτη δόση τέλος Σεπτεμβρίου, η πέμπτη δόση τέλος Νοεμβρίου και η έκτη δόση, πριν τις γιορτές.