Ένα εκατομμύριο ευρώ θα δοθεί για μία γέφυρα στην Εύβοια.
Έργο προϋπολογισμού 1.000.000 € χρηματοδότησε μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δημοπράτησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την ενίσχυση της θεμελίωσης και την επισκευή της γέφυρας του ποταμού Ξηριά, στο 77ο χλμ. της Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Ιστιαίας.
Το έργο ξεκίνησε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής από τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό. Έχουν ήδη γίνει οι προκαταρκτικές εργασίες και η προσωρινή διευθέτηση των επιφανειακών υδάτων εντός της κοίτης του ποταμού.
Κύριο αντικείμενο του έργου είναι:
Η ενίσχυση της θεμελίωσης της γέφυρας και συγκεκριμένα των δυο μεσόβαθρων, που βρίσκονται εντός της κοίτης του ποταμού, με την κατασκευή 12 φρεατοπασσάλων και άλλων 28 μικροπασσάλων από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Η αποκατάσταση στοιχείων της ανωδομής, η κατασκευή δικτύου απαγωγής των όμβριων υδάτων του καταστρώματος της γέφυρας κλπ.
Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου έχει οριστεί στους 8 μήνες.

Έτρωγαν φράουλες κάθε μέρα στην Εύβοια – Δες τι συνέβη στο σώμα τους!
Λουκέτα στην Εύβοια: Το μυστικό που κανείς δεν σου είπε ποτέ!
Αυτή η παραλία στην Εύβοια είναι καλύτερη από κάθε νησί
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.