Πότε αρχίζει η δημοτική αγορά Χαλκίδας;

δημοτικη αγορα, Χαλκιδα, ξεκινησει

Πολύ επίκαιρο είναι τους τελευταίους μήνες το θέμα με την δημοτική αγορά στη Χαλκίδα. Πολλοί ρωτούν τι συμβαίνει με τις εργασίες και πότε ξεκινά η λειτουργία της.

Για το πότε θα είναι έτοιμη δεν έχουμε ξεκάθαρη άποψη. Πάντως σε δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 9 Μαρτίου 2023, έγινε υποβολή αιτήματος στο υπουργείο εσωτερικών για χρηματοδότηση της πρώτης συμπληρωματικής σύμβασης, συνολικού ποσού 1.109.449,79 ευρώ.

Ο τίτλος του έργου είναι «Αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας».

Με αυτά τα λεφτά θα γίνουν αυξομειώσεις σε ποσότητες εργασιών, οι οποίες προέκυψαν από τις επιμετρήσεις κατά την εκτέλεση του έργου.

Όσον αφορά τις εργασίες για τη δημοτική αγορά στη Χαλκίδα υπάρχει μια φωτογραφία που δείχνει ότι έχει αλλάξει ο χώρος από την μέρα που μπήκε το εργοτάξιο.

Δείτε καρέ-καρέ το πως αλλάζει η δημοτική αγορά με την πάροδο του χρόνου

δημοτικη αγορα, Χαλκιδα, ξεκινησει

Η παραπάνω φωτογραφία είναι τραβηγμένη λίγο πριν το τέλος του 2022.

Βλέπουμε τα μηχανήματα που έχουν μπει στον χώρο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας και η εικόνα είναι κατά την διάρκεια των εργασιών.

Υπάρχει και άλλη μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο Δήμος Χαλκιδέων τον Φλεβάρη του 2023. Η διαφορά στην παρακάτω φωτογραφία είναι ότι έχουν μεταφερθεί κάποια μπάζα και συνεχίζονται οι εργασίες για τη δημοτική αγορά στη Χαλκίδα.

δημοτικη αγορα, Χαλκιδα, ξεκινησει

Υπάρχει και άλλη μια φωτογραφία τον Απρίλιο του 2023.

Όπως θα δείτε και εσείς στα κτίρια της Α’ Φάσης, έχει αρχίσει η σκυροδέτηση στις εδαφόπλακες (πατώματα) και έχουν ολοκληρωθεί οι υδραυλικές εργασίες.

δημοτικη αγορα, Χαλκιδα, ξεκινησει

Στην δημοτική αγορά της Χαλκίδας, γίνονται ηλεκτρολογικές εργασίες και εργασίες σοβατίσματος.

δημοτικη αγορα, Χαλκιδα, ξεκινησει

Η παραπάνω φωτογραφία είναι “τραβηγμένη” στις αρχές Ιουνίου 2023 και φαίνεται ότι προχωρά η διαμόρφωση της δημοτικής αγοράς.

Έχουν σοβατιστεί τα δύο κτίρια και παράλληλα γίνονται οι εργασίες για την δημιουργία της σκεπής και των εσωτερικών χώρων.

Στις αρχές Μαΐου, ξεκίνησε η κάλυψη των στεγών, η οποία έχει διάρκεια περίπου 2 μήνες, κι αμέσως μετά η τοποθέτηση κουφωμάτων και γυψοσανίδων εσωτερικά των κτιρίων.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι στις 28 Αυγούστου 2023 όπου παίρνουν την τελική τους μορφή τα κτίρια, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.

Στα κτίρια της Α’ Φάσης έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις στέγες των κτιρίων και εκκρεμεί η τελική μόνωση της επιφάνειας. Επιπλέον, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ξηράς δόμησης και οι εγκαταστάσεις κλιματισμού (πλην των μονάδων), έχουν ξεκινήσει να τοποθετούνται ξύλινα κουφώματα και προχωράνε οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις. Αμέσως μετά ακολουθούν οι εσωτερικοί χρωματισμοί και οι επιστρώσεις των δαπέδων

Ø Στα κτίρια της Β’ Φάσης συνεχίζονται οι εργασίες ενίσχυσης των λιθοδομών και αφαίρεσης των δοκών οροφής, καθώς και όλων των τμημάτων που αφαιρούνται (πλάκες δαπέδου ισογείων-υπογείων και πλάκες οροφής υπογείου)

δημοτικη αγορα, Χαλκιδα, ξεκινησει

Για το πότε θα ξεκινήσει η δημοτική αγορά, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό με τους αισιόδοξους να τονίζουν ότι ίσως του χρόνου το καλοκαίρι, να είναι έτοιμο.

Πηγή φωτογραφιών: facebook