Δήλωση self test μαθητή: Αυτή είναι η διαδικασία

Μαθητές (pexels.com)

Με την προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού μπαίνουν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές λυκείου και οι εκπαιδευτικοί.

Η συντριπτική πλειονότητα των φαρμακείων έχει προμηθευτεί και διαθέτει τα τεστ στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι από Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το δεύτερο τεστ που δικαιούνται.

24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο είναι απαραίτητο να γίνει η δήλωση με τα αποτελέσματα των self tests στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ (θετικό ή αρνητικό) και κατά την προσέλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, σε μια προσπάθεια η λειτουργία των γενικών και επαγγελματικών Λυκείων όλης της χώρας να γίνεται με την απαραίτητη ασφάλεια.

Παράλληλα, παραμένει η ισχυρή σύσταση για την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, αφού το self test, είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο που αφορά κυρίως στην έγκαιρη ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων.

Τα νέα της Εύβοιας

Φωτοβολταϊκα επιδότηση 2023: Πότε αρχίζει;

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2023: Ποια είναι η ύλη και τα εξεταστικά κέντρα;

Πως βάζουμε αλυσίδες

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά στην Εύβοια την Τετάρτη 8/2;

Στενή: Θα τρομάξετε αν παρατηρήσετε καλύτερα την φωτογραφία

Πυκνό χιόνι στη Χαλκίδα: Το έστρωσε παντού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα γίνει στο σήριαλ Στοργή;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις