Δες τι έπαθε ένας επιχειρηματίας από την Εύβοια

Στην περίπτωση του Ευβοιώτη επιχειρηματία κατάφεραν να του αποσπάσουν χιλιάδες ευρώ.Ακολούθως κατά το σενάριο που υποστήριζαν τα τρία βασικά μέλη της ομάδας, έστελναν στους επαγγελματίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλων δικτυακών εφαρμογών επικοινωνίας πλαστά αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων (εμβάσματα). Σε αυτά εμφάνιζαν μεγαλύτερα χρηματικά ποσά από τα συμφωνηθέντα αντίτιμα των αγοραπωλησιών, ως καταβληθείσες προκαταβολές σε λογαριασμούς των επιχειρήσεων και ζητούσαν πίσω τη διαφορά.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας προέβησαν συνολικά σε 46 περιπτώσεις απάτης σε βάρος επιχειρήσεων, από τις οποίες οι 30 τετελεσμένες και οι 16 απόπειρες, αποκομίζοντας συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στα 136.653 ευρώ.

Τα δύο βασικά μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν ταυτοποιηθεί και ο ένας μάλιστα, ηλικίας 24 ετών, συνελήφθη την Τρίτη (07-07-2020) το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας στο Καματερό, δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης. Αντίθετα αναζητείται ο δεύτερος δράστης που είναι πατέρας του πρώτου και φρόντισε να εξαφανιστεί από το σπίτι του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα δύο βασικά μέλη της ομάδας (πατέρας και γιος), μαζί με ακόμη ένα άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό τους, τουλάχιστον από τα τέλη του μηνός Οκτωβρίου του 2019 έως τις 29 Απριλίου του 2020, που τέλεσαν την απάτη στη Λαμία, είχαν ενωθεί μεταξύ τους με σκοπό τη συστηματική διάπραξη απατών σε βάρος επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Για την απάτη σε βάρος του Λαμιώτη επιχειρηματία, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, στα Λιόσια, ένα από τα 21 συνολικά περιφερειακά μέλη τα οποία ουσιαστικά μόνο έδιναν τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων πάντως σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης (σε βαθμό κακουργήματος) και της πλαστογραφίας.

 

Τα νέα της Εύβοιας

Προκήρυξη 9κ 2021: Βγήκαν τα αποτελέσματα

Ετεροδημότες εκλογές: Ποια είναι η διαδικασία;

Τιμές ρεύματος Απριλίου 2023: Πόσο είναι η επιδότηση;

Χαλκίδα: Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν οικόπεδο για να μην φάνε πρόστιμο;

Χαλκίδα: Αυτή την τσούχτρα δεν την έχετε ξαναδεί

Ψαχνά: Η πιο ψηλή ελληνική σημαία στην Εύβοια

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις