Με ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Περιβάλλοντος Δημήτρης Βουρδάνος αναφέρθηκε στον πρώτος δολωματικό ψεκασμό για τον δάκο της ελιάς, με ανακοίνωσή του, η οποία αναφέρει:
“Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός για τον δάκο της ελιάς στις περιφερειακές ενότητες Φθιώτιδας, Ευβοίας και συνεχίζουμε προς ολοκλήρωση στην Βοιωτία και Φωκίδα, καλύπτοντας εκτάσεις εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων και εκατομμυρίων ελαιοδένδρων που καλλιεργούνται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Έπειτα από αποτελεσματικό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων πραγματοποιείται έγκαιρα και σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών ο ψεκασμός σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ώστε να επιτύχουμε την προστασία του ελαιοκάρπου προς βρώση και ελαιοποίηση, από τον σοβαρότερο εχθρό, το “Δάκο”, που επεκτείνεται σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου.
Η σπουδαιότητα της άμεσης εφαρμογής του προγράμματος της δακοκτονίας στην Περιφέρειά μας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι προστατεύει πάνω από 13 εκατομμύρια ελαιόδενδρα και κατ’ επέκταση το εισόδημα χιλιάδων αγροτών.
Η δε ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή του, αποτελεί υψίστης σημασίας γεγονός, για την τοπική οικονομία και την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων ελιάς.
Συνεχίζουμε με τους ίδιους ρυθμούς τις ενέργειες καθ’ όλη την περίοδο μέχρι την συγκομιδή της παραγωγής το φθινόπωρο, με την αυστηρή επίβλεψη των διαδικασιών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.”
Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι;
Πως μεταφέρω τα εκλογικά μου δικαιώματα
ΟΠΕΚΕΠΕ συνδεδεμένη 2023: Πότε θα πληρωθεί;
Χαλκίδα: Η απίστευτη πατέντα σε παράθυρο για να μην κρυώνουν
Βόρεια Εύβοια: Ο υδροστρόβιλος τους άφησε άφωνους
Χαλκίδα: Βγήκαν από τις βάρκες τους και είδαν μια αλεπού να τους παρακολουθεί
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις