Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας: Δείτε πόσα κρούσματα covid 19 υπάρχουν

Την ενημέρωση για τον Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Αννας έκανε ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης προαναγγέλλοντας τη διενέργεια rapid test.

O δήμαρχος έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook:

Καλησπέρα. Ενημερωθήκαμε πριν από λίγο από τον ΕΟΔΥ για την ύπαρξη τεσσάρων νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον Δήμο μας. Αύριο θα προσδιοριστεί η ακριβής μέρα που θα γίνουν δωρεάν rapid test σε κοινότητες του Δήμου μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κ τον ΕΟΔΥ. Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε όλοι μας ότι μπορούμε να βγούμε νικητές!!!!!
Αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως η Επιτροπή covid ώστε να λάβουμε ότι μέτρο χρειαστεί για την αποφυγή της διασποράς του ιου
“.

Αυτά είναι τα συμπτώματα του κορωνοϊού

Ένα ενδιαφέρον άρθρο διαβάσαμε στο iatropedia.gr και σας το παραθέτουμε αυτούσιο.

Η λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός δεν τελειώνει όταν περάσει η οξεία φάση της. Αντιθέτως, μπορεί να εξακολουθήσει να ταλαιπωρεί για μήνες τους ασθενείς, οι οκτώ στους δέκα από τους οποίους εκδηλώνουν τουλάχιστον ένα επίμονο, μακροχρόνιο σύμπτωμα. Ποιο είναι αυτό; Εξαρτάται, διότι τα πιθανά συμπτώματα δεν είναι ένα, δεν είναι δέκα, αλλά τουλάχιστον…. 55!

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας, μεγάλης ανάλυσης, που συμπεριέλαβε σχεδόν 48.000 ασθενείς, ηλικίας 17 έως 87 ετών. Όπως έδειξε:

Ένα από αυτά τα συμπτώματα το εκδηλώνουν περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς
Ένα άλλο σύμπτωμα το εκδηλώνει το 30-50% των ασθενών
13 συμπτώματα τα εκδηλώνει το 15-30% των ασθενών
18 συμπτώματα τα εκδηλώνει το 5-15% των ασθενών
Υπάρχουν επίσης 22 άλλα συμπτώματα τα οποία ταλαιπωρούν λιγότερο από το 5% των ασθενών το καθένα.

Η νέα ανάλυση βασίσθηκε στα δεδομένα από 15 προγενέστερες μελέτες. Σε αυτές είχαν συμμετάσχει συνολικώς 47.910 εθελοντές, ηλικίας 17 έως 87 ετών. Οι ερευνητές τους είχαν παρακολουθήσει 15-110 ημέρες μετά την ανάρρωσή τους, θέλοντας να καταγράψουν τις εκδηλώσεις που έχει ο εμμένων κορωνοϊός.

Τα συχνότερα
Το 80% ανέφεραν ένα ή περισσότερα μακροχρόνια συμπτώματα της λοίμωξης που είχε προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός. Τα πέντε συχνότερα ήταν:

Κόπωση (την παρουσίασε το 58% των ασθενών)
Πονοκέφαλος (44%)
Διαταραχή της προσοχής (27%)
Τριχόπτωση (25%)
Δύσπνοια (24%)
Πολύ συχνή ήταν επίσης η απώλεια της γεύσης (23% των ασθενών). Το ίδιο και η απώλεια της όσφρησης και η γρήγορη αναπνοή ή πολύπνοια (από 21% των ασθενών το καθένα). Ο βήχας και οι πόνοι στις αρθρώσεις επίσης ήταν μεγάλο πρόβλημα (αναφέρθηκαν από το 19% των ασθενών το καθένα).

Και ψυχιατρικά προβλήματα
Η κόπωση ήταν ιδιαιτέρως προβληματική, καθώς επέμενε ακόμα και 100 ημέρες μετά την ανάρρωση από τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Αρκετά συχνές ήταν επίσης οι μακροχρόνιες ψυχιατρικές εκδηλώσεις της νόσου Covid-19. Παραδείγματος χάριν, το 13% των ασθενών υπέφεραν από αγχώδη διαταραχή και το 12% από κατάθλιψη. Η δε τριχόπτωση, αποδόθηκε από τους ερευνητές κυρίως στο στρες που προκαλεί η λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Το 11% των ασθενών, εξ άλλου, παρουσίασε διαταραχές ύπνου και το 16% απώλεια μνήμης. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι διαταραχές ύπνου θα μπορούσαν να συμβάλλουν στις ψυχιατρικές εκδηλώσεις της νόσου Covid-19.

Αναπνευστικά προβλήματα
Η νέα μελέτη έδειξε ακόμα ότι εκτός από την δύσπνοια, την πολύπνοια και τον βήχα, πολλοί ασθενείς είχαν και άλλα μακροχρόνια αναπνευστικά συμπτώματα. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται μειωμένη αναπνευστική ικανότητα (10% των ασθενών) και πνευμονική ίνωση (5%).

Το 35% των ασθενών, εξ άλλου, είχαν παθολογικά ευρήματα στην αξονική τομογραφία θώρακα ακόμα και 60-100 ημέρες μετά την ασθένειά τους!

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η ανάρρωση από τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός δεν τελειώνει με το εξιτήριο από το νοσοκομείο, λένε οι ερευνητές. Ούτε με το αρνητικό αποτέλεσμα στην μοριακή εξέταση που ανιχνεύει τον κορωνοϊό ή το θετικό στα τεστ αντισωμάτων. Μπορεί κάλλιστα να συνεχιστεί για εβδομάδες και μήνες στο σπίτι, παρεμποδίζοντας τη λειτουργικότητα των πασχόντων.

Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα προαναφερθέντα συμπτώματα δεν αποτελούν ενδείξεις εμμένουσας λοίμωξης Covid-19. Πιθανότερο είναι να σχετίζονται με τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Σάστισε με αυτό που βρήκε στο χωράφι!

Εύβοια: Αυτό το παράθυρο έχει προβληματίσει αρκετούς

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.