Γιόρτασαν τον Όσιο Παίσιο στη Χαλκίδα

Την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 και στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος εορτάσθηκε η μνήμη του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Παϊσίου του διορατικού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν οι Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης-Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος, Αιμιλιανός Χρήστου-Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, ο Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης-Προϊστάμενος της Ενορίας και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ερμηνευτικά στο Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας (Ρωμ. 10, 1-10) και μίλησε για την προτροπή του Αποστόλου Παύλου να αγαπήσουμε τον Χριστό εξ όλης της καρδίας μας και της ψυχής μας. Όποιος, όχι απλά λέει με το στόμα του, αλλά πιστεύει με την καρδιά του, δηλαδή εμπιστεύεται και αγαπά τον Χριστό αυτός θα σωθεί. Όλο το Ευαγγέλιο, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, θα μπορούσε να εμπεριέχεται μέσα σε αυτήν την περικοπή του Αποστόλου. Κάλεσε, επίσης, όλους τους ευσεβείς χριστιανούς να αγαπήσουν τον Θεό εξ όλης καρδίας, διότι μόνο τότε η αγάπη είναι ολοκληρωμένη.

Τα νέα της Εύβοιας

Προκήρυξη 9κ 2021: Βγήκαν τα αποτελέσματα

Ετεροδημότες εκλογές: Ποια είναι η διαδικασία;

Τιμές ρεύματος Απριλίου 2023: Πόσο είναι η επιδότηση;

Χαλκίδα: Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν οικόπεδο για να μην φάνε πρόστιμο;

Χαλκίδα: Αυτή την τσούχτρα δεν την έχετε ξαναδεί

Ψαχνά: Η πιο ψηλή ελληνική σημαία στην Εύβοια

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις