Εύβοια: Αν δείτε αυτό το email μην απαντήσετε!

απατη, βγαζει ματι, χαλκιδα

Τα μάτια μας δεκατέσσερα θα πρέπει να έχουμε μιας και κυκλοφορεί και άλλη απάτη στην Εύβοια.

Θύματα μπορεί να πέσουν όσοι έχουν λογαριασμό email. Θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή μιας και οι αετονύχηδες εφευρίσκουν τρόπους για να αδειάσουν λογαριασμούς.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί μια απάτη και μάλιστα έχει φτάσει στην ηλεκτρονική αλληλογραφία πολλών κατοίκων στην Εύβοια. Αν δείτε το παρακάτω email, απλά μην απαντήσετε.

Την ίδια ώρα όσοι έχουν δεχθεί αυτά τα μηνύματα, τα κοινοποιούν στα κοινωνικά δίκτυα για να μην πέσουν θύματα και άλλοι πολίτες.

Η απάτη εντοπίζεται και στην Εύβοια και προκαλεί έντονο προβληματισμό σε ολόκληρη τη χώρα. Δείχνει πως οι σπείρες εφαρμόζουν νέα τεχνάσματα για να παγιδεύουν και να εξαπατούν ανυποψίαστους πελάτες. Το μόνο που χρειάζεται είναι μεγάλη προσοχή.

Αυτή τη φορά περιμένουν να μάθουν τους τραπεζικούς κωδικούς από τα θύματα. Αποκτούν πρόσβαση οι ίδιοι και ταχύτατα αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς τα θύματα να καταλάβουν το παραμικρό.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει απάτη στην Εύβοια μιας και είναι δυστυχώς συχνό φαινόμενο.

Με το παρακάτω μήνυμα που στέλνουν βγάζει μάτι η απάτη. Πιο συγκεκριμένα τονίζουν ότι υπάρχει μια εγγύηση πληρωμής για το ΔΝΤ.

Εμπλέκει και την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα όπου και καλά δίνει 1 εκατομμύριο δολάρια εξαιτίας του γεγονότος ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ΔΝΤ. Δείτε παρακάτω το συγκεκριμένο μήνυμα email.

απατη, βγαζει ματι, χαλκιδα

Αν κάνετε το λάθος και απαντήσετε τότε με τα τεχνάσματα τους, θα σας ζητήσουν τους λογαριασμούς σας και τους κωδικούς.

Έτσι θα έχουν άμεση πρόσβαση σε σημαντικούς και απόρρητους κωδικούς και εύκολα μπαίνουν σε λογαριασμούς και τους ξαφρίζουν.

Με αφορμή την παραπάνω απάτη, καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όσο αληθοφανής φαίνεται ο αποστολέας ή και τα μηνύματα που λαμβάνουν, ώστε να μην πέσουν θύματα επιτήδειων που δρουν με αυτό τον τρόπο.

Δεν θα πρέπει ποτέ να δίνετε τα προσωπικά στοιχεία (π.χ. κωδικούς e-Βanking, αριθμούς/PIN καρτών, κωδικούς πρόσβασης, όνομα χρήστη) σε υποτιθέμενες τράπεζες.

Μεγάλη προσοχή για να μην πέσετε θύματα αυτής της νέας απάτης που βγάζει μάτι και κυκλοφορεί και στην Εύβοια.