Πότε αλλάζει η ώρα σε θερινή 2024;

Πότε λέμε αντίο στην χειμερινή ώρα και πότε υποδεχόμαστε την νέα ώρα του 2024 – Πότε αλλάζει η ώρα

Πότε αλλάζει η ώρα το 2024 και μπαίνει η θερινή
Πότε αλλάζει η ώρα το 2024 και έρχεται η θερινή

Πότε αλλάζει η ώρα το 2024 και πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας, μία ώρα μπροστά.

Πλησιάζει η στιγμή για την αλλαγή του ωραρίου σε θερινό και που θα πρέπει να βάλουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα προς τα μπροστά.

Μαζί με την άνοιξη, έρχεται και αλλάζει η ώρα σε θερινή. Έτσι θα γίνει και φέτος το 2024. Θα αλλάξει η ώρα σε θερινή και θα αρχίσει να νυχτώνει αργά.

Στην Ευρώπη, η αλλαγή ώρας πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, όταν τα ρολόγια γυρίζουν μία ώρα μπροστά, και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, όταν τα ρολόγια γυρίζουν μία ώρα πίσω.

Ο σκοπός της αλλαγής ώρας είναι να εξοικονομήσει ενέργεια.

Όταν τα ρολόγια γυρίζουν μπροστά το καλοκαίρι, το φως της ημέρας διαρκεί περισσότερο και οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να είναι ενεργοί έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για φωτισμό και άλλες συσκευές.

Η αλλαγή ώρας είναι μια αμφιλεγόμενη πρακτική. Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι εξοικονομεί ενέργεια, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία. Και αναφέρονται πιο συγκεκριμένα όταν αλλάζει η ώρα σε χειμερινή και νυχτώνει νωρίς.

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τη θέση ότι η αλλαγή ώρας έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να δυσκολευτούν να προσαρμοστούν στην αλλαγή της ώρας, ιδιαίτερα τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Πότε αλλάζει η ώρα το 2024;

Αλλάζει η ώρα το 2024 θα γίνει τον Μάρτιο. Θα αλλάξει από χειμερινή σε θερινή.

Λίγους μήνες μετά έρχεται η ώρα της δεύτερης αλλαγής στα ρολόγια μας.

Θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω και υποδεχόμαστε τον χειμώνα και επίσημα πλέον.

Στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2024 θα πάμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, και οι δείκτες θα δείχνουν 04:00 μιας και αλλάζει η ώρα. Έρχεται και αλλάζει η ώρα σε θερινή.

Αν και οι αλλαγές ώρας σχεδιαζόταν να τερματιστούν, βάσει διάταξης που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν έχει αποκτήσει νομική ισχύ μέχρι τώρα, καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Δεν εξοικονομεί ενέργεια η κατάργηση της αλλαγής ώρας

Σύμφωνα με τις κυβερνήσεις της Ευρώπης μέχρι τώρα δεν αποδεικνύεται ότι η διατήρηση της θερινής ώρας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας. Άρα συνεχίζουμε να αλλάζουμε ώρα.

Η τελευταία αλλαγή ώρας ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο 2021, με τα κράτη – μέλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση να καλούνται να επιλέξουν μια από τις δύο ζώνες (χειμερινή ή θερινή).

Ωστόσο, η πανδημία κορωνοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία πήγαν πίσω τον σχεδιασμό.