Άγχος και στρες: Ποια είναι τα συμπτώματα και πως φεύγει;

Ένα αποτέλεσμα τους άγχους είναι η διαταραχή άγχους όπου συμπεριλαμβάνονται η φοβία, και η κρίση πανικού.

Διώξε στρες και άγχος με φυσικό τρόπο!
Ωστόσο, καλά νέα έρχονται από νευροεπιστήμονες που υποστηρίζουν ότι υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί το στρες με φυσικούς τρόπους, χωρίς θεραπεία και φάρμακα. Μελέτησαν, συγκεκριμένα, πώς αντιδρά ο ανθρώπινος εγκέφαλος στο φυσικό περιβάλλον του και έβγαλαν κάποια συμπεράσματα.

Βρήκαν, λοιπόν, ότι νιώθουμε χαρούμενοι, ήρεμοι και αναζωογονημένοι όταν βρισκόμαστε έξω και κυρίως σε μια παραλία. Η θάλασσα μας δίνει την απίστευτη αίσθηση γαλήνης και χαλαρότητας, η οποία ονομάζεται «μπλε χώρος». Ο συνδυασμός των χαλαρωτικών μυρωδιών και των ήχων του νερού επηρεάζουν τον εγκέφαλό μας καθώς ο «μπλε χώρος» μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε άνετα και χαλαρά με έναν υπνωτικό τρόπο.

Μπορείς να κάνεις κάποιες ενέργειες και να διώξεις το άγχος αρκεί να το πάρεις χαμπάρι και να μην αγχώνεσαι με όσα δε μπορούν να αλλάξουν.

Για παράδειγμα, η αποτυχία σε ένα τεστ στο σχολείο: Όσο και να αγχωθείς και να ζοριστείς, δε θα αλλάξει από τη στιγμή που έδωσες εξετάσεις και δεν έγραψες καλά. Από εδώ και πέρα, χρησιμοποίησε την ενέργεια σου στο τι μπορείς να ελέγξεις.

Οι ασκήσεις αναπνοής είναι ένας από τους καλύτερους και γρηγορότερους τρόπους για να βοηθήσεις το σώμα όταν αισθάνεσαι ανήσυχος.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές αναπνοής, αλλά μια από τις καλύτερες είναι η κοιλιακή ή διαφραγματική αναπνοή. Η τεχνική είναι απλή και μπορείς να την κάνεις οπουδήποτε.

Διαβάστε περισσότερα στο newse