Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χιονίζει στη Χαλκίδα – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Να αποφεύγονται οι μη απαραίτητες μετακινήσεις – Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση σε όλη την Εύβοια

Ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις στη Χαλκίδα το πρωί της Δευτέρας και ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή και ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδεχομένως θα προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς» σε όλη την Εύβοια.

Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας Ελπίδα θα συνοδευτεί από «χιονιά ιστορικών διαστάσεων», όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, με την Εύβοια να είναι ανάμεσα στις περιοχές που θα «χτυπηθούν» από τον καιρό.

Η Πολιτική Προστασία δίνει οδηγίες προς τους πολίτες για την περίπτωση που χρειαστεί να μετακινηθούν, προκειμένου να το κάνουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια όσο η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα.

Αν πρόκειται να μετακινηθείτε με το αυτοκίνητο να ενημερωθείτε για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου και να έχετε στο όχημα σας αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ, σήμερα αλλά και αύριο αναμένονται πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα με πρωτόγνωρες πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της χώρας όπου, συνήθως, δεν έχουμε ανάλογα καιρικά φαινόμενα.

Προβλέπεται ότι σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Θεσσαλία, κυρίως στη Μαγνησία, σε ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Αττική, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη, θα έχουμε τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα και πυκνές χιονοπτώσεις, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει.