Μεγάλη γιορτή για την εκκλησία μας.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add evianews.com on GoogleΤη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής τιμά στις 7 Ιουλίου, η Εκκλησία μας. Η Αγία Κυριακή ήταν κόρη του Δωροθέου και της Ευσεβίας. Αυτοί ήταν άτεκνοι και παρακαλούσαν το Θεό να τους δώσει παιδί. Πράγματι, ο Θεός ευδόκησε, και το χριστιανικό αυτό ζευγάρι, απέκτησε παιδί.
Η αγία Κυριακή είναι ένα από τα ιερά θύματα των τελευταίων αρχαίων διωγμών της Εκκλησίας. Πέρασε δύσκολα στα χρόνια του Διοκλητιανού, που βασίλεψε από το 284 ως το 305. Οι αρχαίοι διωγμοί είναι από τις δύσκολες ημέρες στη ζωή της Εκκλησίας, αλλά και κάθε διωγμός, γιατί είναι αλήθεια ότι η Εκκλησία πάντα διώκεται.
Η αγία Κυριακή ήταν θυγατέρα ευσεβών γονέων. Ο ηγεμόνας, ανακρίνοντας την παιδούλα και βλέποντας τη σταθερή της πίστη, έδωκε διαταγή να τη μαστιγώσουν σκληρά. Η Κυριακή σε κάθε ερώτηση απαντούσε- «Είμαι χριστιανή». Και σε κάθε απειλή του ηγεμόνα έλεγε· «Μην πλανιέσαι και μη σε ξεγελάει ο λογισμός σου· με βοηθάει ο Θεός και δεν θα με νικήσεις».
Η αγία Κυριακή, πριν ο δήμιος εκτελέσει τη διαταγή, ζήτησε να την αφήσουνε να προσευχηθεί. Γονάτισε τότε κι άρχισε να προσεύχεται.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Εύβοια: Το τέρας που κολυμπούσε δίπλα σε σκάφος
Σκύλος και γάτα στην Εύβοια κάνουν κάτι που δεν θα πιστέψεις και δεν συνηθίζεται
Ο χειρότερος βανδαλισμός που έχει γίνει στην Εύβοια
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

