Εύβοια: Έμειναν άφωνοι! Ήταν σαν να έβλεπαν μπροστά τους το… «Τέρας του Λοχ Νες»

ευβοια, τερασ λοχ νεσ

Η πρώτη εντύπωση για τους πρωταγωνιστές της ιστορίας στην Εύβοια, ήταν σαν να έβλεπαν μπροστά τους το τέρας του Λοχ Νες. Ήταν λες και βγήκε από τα παραμύθια και μεταφέρθηκε μπροστά τους.

Έμειναν άφωνοι, κοίταξαν μέσα στη θάλασσα και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ήταν αυτό που έβλεπαν να τους πλησιάζει.

Ευτυχώς δεν ήταν όμως το τέρας του Λοχ Νες και βρέθηκαν μπροστά σε ένα ασυνήθιστο αλλά όμορφο θέαμα. Ένα μεγάλο ψάρι με πτερύγιο, έκανε την εμφάνιση του, σε απόσταση αναπνοής.

Ένα τόσο πελώριο ψάρι

Σίγουρα είναι ανεπανάληπτο και να μας το λέγανε δεν θα το πιστεύαμε με τίποτα ότι κολυμπούσε στο Μαρμάρι ένα τόσο μεγάλο ψάρι.

Μπορεί να έγινε πριν χρόνια στην Εύβοια αλλά είναι συγκλονιστική η εικόνα μιας και είναι ένα σπάνιο φαινόμενο.

Δεν το βλέπεις συχνά αυτό το πελώριο ψάρι

Δεν το βλέπεις συχνά στις θάλασσες αλλά όταν το δεις σίγουρα θα χάσεις την λαλιά σου. Μια παρέα στην Εύβοια δεν πίστευε ότι θα πετάγονταν από την θάλασσα ένα… πελώριο ψάρι που έμοιαζε με το τέρας του Λοχ Νες.

Δεν ξέρουμε αν έχασαν την ψυχραιμία τους ή όχι, πάντως οι φωτογραφίες που θα δείτε είναι πολύ εντυπωσιακές.

Γνωρίζεις ότι στις ελληνικές θάλασσες κατοικεί το δεύτερο μεγαλύτερο ζώο του κόσμου; Ναι καλά διάβασες, πρόκειται για την πτεροφάλαινα που έχει μεγάλη καρδιά στο μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου και μήκος που φτάνει τα 23 μέτρα. 

Αφού σου είπα για την καρδιά, νομίζω ότι έχεις καταλάβει ότι το βάρος μπορεί να φτάσει τους 75 τόνους.

Δεν μπορείς με τίποτα να πιστέψεις στο θέαμα βλέποντας αυτό το πελώριο ψάρι στη θαλάσσια περιοχή στο Μαρμάρι.

Το ίδιο έκανε και μία παρέα όταν ξαφνικά πετάχτηκε από την θάλασσα ένα… πελώριο ψάρι, που ποτέ δεν περίμενε πως θα αντικρίσει, ειδικά στην χώρα μας. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα adventure-evia, αυτό έγινε στον κόλπο των Πεταλιών.

Σε βάθος 50 μέτρων στην θάλασσα είδαν αυτήν την πανέμορφη φάλαινα.

Μια φάλαινα που είχε φιλικές προθέσεις και άφησε τους πρωταγωνιστές με τον στόμα ανοιχτό.

Παρόμοια συναισθήματα είχε αισθανθεί και ένα ζευγάρι έκανε sup όταν εμφανίστηκε δίπλα τους… μια τεράστια φάλαινα, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Το μήκος της ήταν 10 μέτρα. Οι θεατές κατάφεραν να απαθανατίσουν την εικόνα ενώ οι ντόπιοι είναι συνηθισμένοι σε τέτοιο θέαμα. Το σκηνικό αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο.

ευβοια, τερασ λοχ νεσ

Τέλος, οι καλύτεροι μήνες για να δείτε φάλαινες στην Ελλάδα είναι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Αυτή τη στιγμή, οι φάλαινες μεταναστεύουν στα ελληνικά νερά για να αναπαραχθούν και να τραφούν.

Οι φωτογραφίες είναι από το adventure evia