Τι έκαναν οι δύτες στην παραλία Ροδιές στη Χαλκίδα;

Η παραλία είναι ένα στέκι πολλών Χαλκιδέων που το επιλέγουν ως μια κοντινή παραλία την ώρα που έχει υψηλές θερμοκρασίες.

Για αρκετή ώρα βρίσκονταν στον βυθό στην παραλία Ροδιές της Χαλκίδας όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες.

Δεν πρέπει να ανησυχείτε. Όλα έγιναν για καλό σκοπό. Βέβαια το καλό θα ήταν να μην διοργανώνονταν κάθε χρόνο καμμία δράση και όλοι να διατηρούσαμε το περιβάλλον καθαρό. Όλοι να φροντίζαμε να βάλουμε έστω ένα λιθαράκι και να είναι οι παραλίες μας καθαρές όλο τον χρόνο.

Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει και έτσι, συχνά πυκνά εθελοντές σε συνεργασία με φορείς δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να μείνει η περιοχή καθαρή. Προσπαθούν να κρατήσουν την παραλία καθαρή όχι μόνο από τα πλαστικά αλλά από τις χιλιάδες γόπες που μολύνουν το περιβάλλον.

Κάτι που γίνεται στην Κύπρο, για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών, στην παραλία είναι ότι έχει τοποθετηθεί ειδικός ψύκτης για δροσερό νερό, ενώ αρκετά από τα καταστήματα της περιοχής δεν χρησιμοποιούν πλαστικά μπουκάλια.

Η παραλία που βλέπετε στον παρακάτω χάρτη είναι ένα στέκι πολλών Χαλκιδέων που το επιλέγουν ως μια κοντινή παραλία την ώρα που έχει υψηλές θερμοκρασίες.

Πρόσφατα στην περιοχή ολοκληρώθηκαν οι συνολικές εργασίες αναβάθμισης του πάρκου. Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, από τα συνεργεία του Δήμου Χαλκιδέων, περιλάμβαναν νέο φωτισμό, αποκατάσταση και ελαιοχρωματισμό των οργάνων της παιδικής χαράς όπως και των γηπέδων μπάσκετ, επισκευές στον αστικό εξοπλισμό και συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων.

Αν εξαιρεθούν οι δαπάνες για την αγορά νέων λαμπτήρων και τα έξοδα για την αγορά των χρωμάτων, ο Δήμος Χαλκιδαίων αξιοποιώντας τα δικά του συνεργεία, δεν δαπάνησε χρήματα πολλά για τις παρεμβάσεις αυτές που μάλιστα προβλέπονται να επαναληφθούν και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

Λίγες μέρες μετά, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας και ο Δήμος Χαλκιδέων, πραγματοποίησε καθαρισμό του θαλάσσιου και χερσαίου χώρου στην παραλία με την υποστήριξη ομάδας εθελοντών δυτών υπό το συντονισμό της ‘’Ναυαγοσωστικής Σχολής Χαλκίδας ’’ και με τη βοήθεια των μαθητών της ΣΤ τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας κατόπιν συνεννόησης με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Μέσα στην θάλασσα έπεσαν και δύτες όπου κατά τη διάρκεια της δράσης, συλλέχτηκαν ανακυκλώσιμα αντικείμενα από τον βυθό και την παραλία τα οποία με μέριμνα του Δήμου Χαλκιδέων μετεφέρθηκαν σε ειδικούς χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων.

Στόχος, της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος και η προβολή της αξίας του εθελοντισμού.

Η παραλία είναι ένα στέκι πολλών Χαλκιδέων που το επιλέγουν ως μια κοντινή παραλία την ώρα που έχει υψηλές θερμοκρασίες.
Για αρκετή ώρα βρίσκονταν στον βυθό στην παραλία Ροδιές της Χαλκίδας όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες.

Η καθαρότητα των παραλιών αποτελεί χρέος όλων εμάς που τις επισκεπτόμαστε. Κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαίο να υιοθετηθεί μία πιο υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στο πρόβλημα. Τι οφείλει λοιπόν να κάνει ο καθένας μας ώστε να μην ρυπαίνει;

Την επόμενη φορά που θα πάμε παραλία, ας θυμηθούμε: «Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές»!

Με ένα τόσο επίκαιρο μήνυμα επιχείρησε κάποτε μία διαφήμιση να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο με σκοπό να σέβεται περισσότερο το περιβάλλον.

Όταν έχουμε καταναλώσει τρόφιμα και ποτά, προσπαθούμε να εντοπίσουμε τον πιο κοντινό κάδο απορριμμάτων για να πετάξουμε τις συσκευασίες. Επίσης, αν παρατηρήσουμε σκουπίδια ή πλαστικά κοντά στο σημείο όπου βρισκόμαστε ή μέσα στη θάλασσα, παίρνουμε πρωτοβουλία και τα μαζεύουμε σε σακούλες ή ειδικές τσάντες, ρίχνοντάς τα στη συνέχεια στον κοντινότερο κάδο.