Εύβοια: Γιατί ένα χωριό βγήκε στη πλατεία; [Φωτογραφία]

Όλο το χωριό βρέθηκε στην πλατεία. Πάντα όταν υπήρχε ανάγκη, όλοι εκείνα τα χρόνια ήταν μια γροθιά.

Είτε ήταν ένας γάμος, είτε μία βάφτιση ή η απώλεια ενός συνανθρώπου τους, όλοι οι κάτοικοι πήγαιναν στο κέντρο του χωριού. Εκεί όλοι μαζί ήταν είτε στην χαρά είτε στις λύπες.

Είναι μία φωτογραφία που έρχεται πριν πολλά χρόνια και αφορά έναν γάμο που βρήκαμε στο facebook και είναι από το χωριό Ζάρακες στην Εύβοια.

Οι Ζάρακες είναι ένα χωριό της νότιας Εύβοιας λίγο έξω από το Αλιβέρι και για αυτό τον λόγο διοικητικά ανήκει στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.

Σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, το χωριό έχει 644 κατοίκους που ζουν μόνιμα ακόμα και τον χειμώνα. Οι Ζάρακες αποτελούσαν ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της τέως επαρχίας Καρυστίας. Ο οικισμός είναι κτισμένος επάνω σε ένα ύψωμα-λόφο (τα Αλώνια). Βρίσκεται στον οδικό άξονα Λεπούρων – Καρύστου και απέχει ένα χιλιόμετρο από το παλαιό χωριό.

Μία εικόνα με πολλές αναμνήσεις είναι η πιο κάτω φωτογραφία που θα δείτε. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Να μαθαίνουν για μία εποχή που όλα τα χωριά ήταν μία γροθιά.

Ήταν ενωμένα και στα ευχάριστα αλλά και στα δυσάρεστα. Είναι μία φωτογραφία γεμάτη από αναμνήσεις. Ήταν μία εποχή που όλοι κάθονταν στις αυλές τους και ας μην υπήρχε παγωτό βανίλια για να το γευτούν. Δεν τους ένοιαζε το φαγητό αλλά η κοινωνικοποίηση.

Μία εικόνα με πολλές αναμνήσεις είναι η φωτογραφία που βλέπετε. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Να μαθαίνουν για μία εποχή που όλα τα χωριά ήταν μία γροθιά.

Αν σταθείτε και δείτε με λεπτομέρεια την υπέροχη αυτή φωτογραφία, από τους Ζάρακες θα βρείτε μέσα μέσα της, αποτυπώματα μιας γλυκιάς εποχής που μας προσπέρασε, και ήταν όμορφη.