Χαλκίδα: Άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και κατάλαβαν τι κακό είχε συμβεί

χαλκιδα, δυνατο θορυβο


Δεν χρειάστηκε να κοιτάξουν καλύτερα όταν βγήκαν στα μπαλκόνια τους στη Χαλκίδα.

Είδαν τον φάρο της πυροσβεστικής και αμέσως κατάλαβαν ότι ζούσαν ένα πρόβλημα από την κακοκαιρία Bettina που δυστυχώς σάρωσε τη Χαλκίδα.

Αν και η ώρα ήταν προχωρημένη, οι πυροσβέστες ήταν επί ποδός μιας και αρκετές ήταν οι κλήσεις που δέχθηκε το τηλεφωνικό τους κέντρο.

Οι θυελλώδεις άνεμοι ήταν αρκετοί για να ρίξουν στο έδαφος δέντρα που σαν από χαρτί έπεσαν στους δρόμους.

Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε κανένας πεζός.

Άδειασε η παραλία της Χαλκίδας

Όταν έγινε έντονη η παρουσία της κακοκαιρίας πάνω από τη Χαλκίδα, τότε μονομιάς άδειασαν οι δρόμοι.

Εκεί που πριν από λίγες ώρες, γίνονταν χαμός από περαστικούς, ξαφνικά όλοι έφυγαν για το σπίτι τους.

“Φυσούσε με μανία και ήταν επικίνδυνο ακόμα και το περπάτημα” μας είπε κάτοικος της πόλης που εκείνη την ώρα τον είδαμε να περπατά και να τρέχει για να πάει στο αυτοκίνητο του.

Ο δυνατός θόρυβος πάγωσε τους πάντες στη Χαλκίδα

Ο δυνατός θόρυβος σήμαινε ότι κάτι κακό είχε συμβεί μιας και για αρκετή ώρα λυσσομανούσαν οι αέρηδες στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα.

Για αρκετή ώρα ακούγονταν η μανία των θυελλωδών ανέμων που έκαναν την εμφάνιση τους στη Χαλκίδα από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2023.

Όταν ξαφνικά άκουσαν τον δυνατό θόρυβο κατάλαβαν τι είχε συμβεί.

Ακόμα και όταν βγήκαν στο μπαλκόνι δεν χρειάστηκε και πολύ για να καταλάβουν ότι καταστράφηκαν αρκετά αυτοκίνητα.

χαλκιδα, δυνατο θορυβο

Όσοι είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητα τους ήταν οι άτυχοι της κακοκαιρίας Bettina. Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε το δέντρο να έχει καταπλακώσει όλο το όχημα.

Οι ζημιές ήταν μεγάλες με τα οχήματα να πληρώνουν την ξαφνική μανία της φύσης.

χαλκιδα, δυνατο θορυβο

Μεγάλη ήταν η ζημιά και στο παραπάνω αυτοκίνητο. Όπως βλέπετε ολόκληρος κορμός δέντρου έπεσε όχι μόνο στο παρμπρίζ αλλά και στην λαμαρίνα του άσπρου αυτοκινήτου.

Πως οδηγούμε όταν έχει δυνατούς ανέμους

Η οδήγηση κατά τη διάρκεια δυνατών ανέμων απαιτεί προσοχή. Εδώ υπάρχουν μερικές συμβουλές για την ασφαλή οδήγηση όταν υπάρχουν δυνατοί άνεμοι:

Μειώστε την ταχύτητα: Η μείωση της ταχύτητας είναι σημαντική για τη διατήρηση του ελέγχου του οχήματος.

Κρατήστε τα χέρια σας στο τιμόνι: Κρατήστε τα χέρια σας στο τιμόνι με ασφάλεια. Αυτό επιτρέπει να ανταπεξέλθετε καλύτερα στις αλλαγές κατεύθυνσης που μπορεί να προκληθούν από τον άνεμο.

Κρατήστε ασφαλή απόσταση: Κρατήστε ασφαλή απόσταση από άλλα οχήματα. Ο δυνατός άνεμος μπορεί να καθιστά δυσκολό τον έλεγχο του οχήματος, και είναι καλό να έχετε επαρκή απόσταση για αποφυγή ατυχημάτων.

Προσαρμογή της οδήγησης: Προσαρμόστε την οδηγητική σας συμπεριφορά στις συνθήκες. Αναγνωρίστε τις κατευθύνσεις του ανέμου και προσπαθήστε να τον αντιμετωπίσετε με σταθερότητα.

Ελέγξτε την πρόγνωση του καιρού: Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι, ελέγξτε την πρόγνωση του καιρού. Αν υπάρχουν δυνατοί άνεμοι προβλέπεται, μπορείτε να λάβετε αποφάσεις σχετικά με το αν θα ξεκινήσετε το ταξίδι ή όχι.

Σε περίπτωση που οι συνθήκες γίνουν υπερβολικά επικίνδυνες, σκεφτείτε να σταματήσετε σε ασφαλή σημείο και να περιμένετε μέχρι οι συνθήκες να βελτιωθούν πριν συνεχίσετε το ταξίδι σας.