Χιόνια στην Εύβοια! Χαλάει ο καιρός σε λίγες ώρες!

Καιρός στην Εύβοια: Οι προβλέψεις μετεωρολόγων και μετεωρολογικών υπηρεσιών είναι διαφορετικές αλλά ένα πράγμα θεωρείται πλέον βέβαιο: ο καιρός τις προσεχείς ημέρες θα αλλάξει ραγδαία

Οι νοτιάδες, ωστόσο, που κρατούσαν σε ήπια επίπεδα τις θερμοκρασίες θα παύσουν από σήμερα Τετάρτη. Έρχεται μια ψυχρή εισβολή από το βράδυ της Τετάρτης που την Πέμπτη θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά, τουλάχιστον κατά 10 βαθμούς, και οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες, που θα καλύψουν τη χώρα την Πέμπτη.

Τα μάτια σας δεκατέσσερα επισημαίνει ο Δήμος Χαλκιδέων

Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Επιπλέον, πρέπει:

  1. Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  2. Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  3. Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  4. Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  5. Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  6. Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  7. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Ο Δήμος Χαλκιδέων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών ακραίων καιρικών φαινομένων, με το προσωπικό και τα μηχανήματα να είναι σε επιφυλακή για οποιαδήποτε παρέμβαση.

Θα χιονίσει τελικά στην Εύβοια και πότε;

Στο μεγάλο ερώτημα για το αν θα χιονίσει στην Εύβοια, σύμφωνα με τα όσα συγκεντρώσαμε από απόψεις μετεωρολόγων, την Πέμπτη προς την Παρασκευή αναμένουμε χιονοπτώσεις στην κεντρική και νότια χώρα, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά του νομού μας.

Το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, με βροχές και χιόνια που την Κυριακή ίσως να είναι σε πιο πεδινές περιοχές.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Σάστισε με αυτό που βρήκε στο χωράφι!

Εύβοια: Αυτό το παράθυρο έχει προβληματίσει αρκετούς

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.