Χαλκίδα: Το έχουν τερματίσει με τις κλοπές- Δείτε τι άλλο έκαναν

Καθημερινά είναι τα κρούσματα μικροκλοπών στη Χαλκίδα

Καθημερινά είναι τα κρούσματα μικροκλοπών στη Χαλκίδα με τους διαρρήκτες να απλώνουν τα χέρια τους όχι μόνο στα ακριβά αντικείμενα αλλά και στα ρούχα. Την ίδια ώρα η αστυνόμευση στην Εύβοια είναι αυξημένη λόγω των περιστατικών.

Σχεδόν καθημερινά είναι πλέον τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στη Χαλκίδα αλλά και την Εύβοια γενικότερα, με τους δράστες να αναζητούν, πέρα από τα ακριβά αντικείμενα, κοσμήματα και χρήματα, από… φαγητό… μέχρι και ρούχα!

Πήγαν να πάρουν ρούχα από σπίτι στη Χαλκίδα

Τρεις γυναίκες έπιασαν οι αστυνομικοί επ’ αυτοφώρω την ώρα που είχαν μπουκάρει σε σπίτι και πήγαν να κλέψουν… ρούχα. Κατάφεραν και μπήκαν από το παράθυρο αλλά ευτυχώς έγιναν άμεσα αντιληπτές.

Συμβουλές για να μην πέσετε θύματα κλοπής

-Μην το διατυμπανίζετε ότι έχετε κατοικίδια διότι έτσι οι διαρρήκτες θα έρθουν προετοιμασμένοι να “εξουδετερώσουν” το σκύλο σας με αθέμιτα μέσα. Καλύτερα να τους πιάσει απροετοίμαστους.

-Ποτέ μην ανακοινώνετε ότι φεύγετε για διακοπές στα άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Είναι σαν να λέτε στους διαρρήκτες: “Ελάτε να με κλέψετε, θα λείπω από το σπίτι”

-Πάντα να χρησιμοποιείτε φιμέ τζάμια που τους εμποδίζουν να κοιτάξουν μέσα στο σπίτι και παράθυρα ασφαλείας που δεν παραβιάζονται εύκολα.

-Μην αφήνετε τα κλειδιά σας σε κοινή θέα και ποτέ μην γράφετε τη διεύθυνσή σας στο μπρελόκ.

-Μην αφήνετε πόρτες και παράθυρα ανοιχτά ούτε για λίγο. Θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγοροι μπορούν να είναι και με τα σημεία από όπου μπορούν να τρυπώσουν.