Τραγωδία στην Εύβοια: 40χρονος ξεψύχησε την ώρα του μεροκάματου

Νοσοκομείο Χαλκίδας στην Εύβοια
Εύβοια

Εργατικό δυστύχημα στα Ναυπηγεία Χαλκίδας – Νεκρός ένας 40χρονος άνδρας

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Μαρτίου 2024 στα ναυπηγεία Χαλκίδας, όπου ένας 40χρονος άνδρας ξεψύχησε την ώρα του μεροκάματου.

Λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, ένα εξάρτημα από μπουκαπόρτα καραβιού έσπασε και καταπλάκωσε τον άνδρα που βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Συνάδελφοί του προσπάθησαν, χωρίς αποτέλεσμα, να τον απεγκλωβίσουν. Αμεσα ειδοποιήθηκαν το Λιμεναρχείο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας και κλιμάκιο ανέσυρε τη σορό.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Πολλά τα εργατικά ατυχήματα στην Εύβοια

Πολλά είναι τα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν στην Εύβοια. Ώρες αγωνίας είχαμε πριν έναν μήνα για 29χρονο παλικάρι στην Νότια Εύβοια. Το σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου 2024 σε εργοστάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν στην βραδινή βάρδια όταν 29χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε στο χέρι, το οποίο πιάστηκε σε πρέσα.

Στην προσπάθεια του να βγάλει κάποιο αντικείμενο από το συγκεκριμένο μηχάνημα ο αισθητήρας το έθεσε σε λειτουργία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να του πιέσει με δύναμη την παλάμη του χεριού του.

Συνάδελφοί του προσπάθησαν να τον απεγκλωβίσουν, όμως τα τραύματα ήταν ήδη πολύ σοβαρά και έτσι κάλεσαν ασθενοφόρο.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργεία.

Και άλλο εργατικό ατύχημα με άντρα να πέφτει από ύψος

Και άλλο εργατικό ατύχημα στην Εύβοια με άντρα που έπεσε από ύψος και τραυματίστηκε. Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα έγινε σε χώρο δουλειάς στον νομό μας.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενος τραυματίστηκε όταν έπεσε γέφυρα πλωτής δεξαμενής στην οποία βρισκόταν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.

Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας ζητάει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ασφαλείας και υγείας των εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει καταιγιστική αύξηση στα εργατικά ατυχήματα ενώ αγκάθι παραμένει η καταγραφή.

H EΛΣΤΑΤ το προηγούμενο έτος, κατέγραψε 4.475 ατυχήματα, αλλά αποτελεί κοινή παραδοχή ότι ο πραγματικός αριθμός είναι σημαντικά υψηλότερος.

Δεν σταματούν τα εργατικά ατυχήματα στην Εύβοια

Πρόκειται, βεβαίως, για τα ατυχήματα που καταγράφηκαν επισήμως καθώς αποτελεί κοινή παραδοχή ότι ο πραγματικός αριθμός των εργατικών ατυχημάτων είναι σημαντικά υψηλότερος από αυτόν που αποτυπώνεται στις επίσημες στατιστικές.

Μουδιασμένη ήταν η κοινωνία της Χαλκίδας στο άκουσμα της είδησης την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, ότι ένας συνάνθρωπος μας άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα της εργασίας του.

Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας ύστερα από εργατικό ατύχημα στην Εύβοια.

Την ίδια ώρα έλιωναν από την αγωνία τους οι συγγενείς ενός άλλου εργαζόμενου που τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Πότε έγινε το θανατηφόρο δυστύχημα στην Εύβοια

Το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σε εργοστάσιο έξω από τη Χαλκίδα.

Ήταν μεσημέρι, όταν συνέβη το μοιραίο. Ένας συμπολίτης μας, έχασε την ζωή του και ο συνάδελφος τους ήταν σοβαρά τραυματισμένος.

Πως έγινε το θανατηφόρο δυστύχημα στην Εύβοια

Το εργατικό δυστύχημα έγινε όταν δύο εργαζόμενοι δούλευαν επάνω γερανοφόρο όχημα.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, οι δύο εργαζόμενοι βρίσκονταν πάνω σε καλάθι γερανοφόρου οχήματος, εκτελώντας εργασίες αλλαγής λαμπτήρων τη στιγμή που υδραυλικό εξάρτημα του καλαθιού υπέστη βλάβη.

Αποτέλεσμα ήταν οι δύο εργαζόμενοι να πέσουν στο έδαφος από μεγάλο ύψος.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες, έπεσαν από το γερανοφόρο όχημα και οι δύο. Το ύψος ήταν μεγάλο και αποδείχτηκε μοιραίο για τον έναν από τους δύο εργαζόμενους.

Αποτέλεσμα ήταν να πέσουν και οι δύο εργάτες με δύναμη στο έδαφος με τον έναν να τραυματίζεται θανάσιμα.

Άμεσα στον χώρο του εργοστασίου βρέθηκαν 2 ασθενοφόρα προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Θρήνος για 50χρονο άντρα στην Εύβοια

Πρόκειται για 50χρονο άντρα όπου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας αλλά δυστυχώς ήταν αργά μιας και είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο άτυχος άντρας ζούσε στην περιοχή της Ερέτριας και ήταν ηλεκτρολόγος.

Ο συνάδελφος του, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας.