Χαλκίδα: Ψάχνει κάθε μέρα μάταια να βρει την αγάπη του! [Φωτογραφία]

Και δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι το αισιόδοξο μιας και η αγάπη του χάθηκε εδώ και αρκετό καιρό στη Χαλκίδα.

Όλα ξεκίνησαν πριν δέκα χρόνια όταν μαζί με το ταίρι του, βρέθηκε στην Εύβοια. Το μέρος που διάλεξε ήταν οι πηγές της Αρέθουσας. Και δεν είναι τυχαίο. Είναι μια περιοχή όπου και εκεί υπήρξε η αγάπη.

Ήταν χάρμα οφθαλμών. Δυο ερωτευμένοι κύκνοι κολυμπούσαν στα νερά και με τα παιχνίδια τους είχαν ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Για όσους δεν έχουν πάει στις πηγές της Αρέθουσας, πρόκειται για έναν κρυμμένο θησαυρό της Χαλκίδας όπου βρίσκεται στην είσοδο της πόλης. Ένας ιστορικός τόπος. Σε εκείνο το σημείο ήταν για αρκετά χρόνια δύο κύκνοι. Εντελώς τυχαία ήρθαν στην πόλη μας και έμειναν.

Δυστυχώς όμως αυτή η ωραία παρέα δεν κράτησε παντοτινά. Ξαφνικά ο δεύτερος κύκνος που ήταν το ταίρι του και η συντροφιά του εξαφανίστηκε. Μάταια έψαξαν να τον βρουν. Δεν βρέθηκε ποτέ.

Παρόλα αυτά, ο κούκλος της ιστορίας μας, δεν το έβαλε κάτω. Συνεχίζει να ζει και έχει γίνει η ατραξιόν μικρών και μεγάλων. Εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει φύγει από το σημείο και είναι η αδυναμία μικρών και μεγάλων που καθημερινά θα πάνε να τον δουν.

Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι όταν ερωτευτούν μένουν πιστοί για πάντα καθώς ζευγαρώνουν με έναν σύντροφο ισόβια. Έτσι λοιπόν ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, θέλησε να μείνει μόνος του, σε ανάμνηση της αγάπης του που χάθηκε. Η αγάπη στα όμορφα πλάσματα είναι αιώνια και παντοτινή.

Του αρέσουν τα μακαρόνια και αν σας δει, να πλησιάζετε τις πηγές, ότι και να κάνει, το αφήνει και έρχεται κοντά σας. Για όσα λεπτά θα είστε εκεί, ο κύκνος δεν θα σας αφήσει σε ησυχία. Θα σας πλησιάσει και θα παίξει μαζί σας.

Ο κύκνος έχει κεντρίσει τα βλέμματα αλλά και το ενδιαφέρον των κατοίκων του οικισμού και αποτελεί πλέον “μασκότ” της περιοχής.
Ο κύκνος στην Εύβοια