Δείτε τι έχει κρυφτεί πίσω από ένα βράχο στην Βόρεια Εύβοια

Σήμερα θα πάμε στο Πήλι και θα σας παρουσιάζουμε κάτι που είδαμε και μας εντυπωσιάσε πίσω από έναν βράχο. Όσοι καταφέρουν και πάνε πίσω από τον βράχο, σίγουρα δεν θα πιστεύουν αυτό που θα αντικρίσουν.

Το Πήλι είναι χωριό της Βόρειας Εύβοιας, είναι στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και έχει 628 κατοίκους.

Πήλι
Στην φωτογραφία βλέπετε το χωριό Πήλι.Σήμερα το Πήλι είναι ένα πανέμορφο χωριό και ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από την ποικιλόμορφη διαδρομή ανάμεσα στο πυκνό δάσος, λόφους και γαλαζοπράσινα νερά.

Το χωριό είναι παραθαλάσσιο, περιβάλλεται από ψηλές ορεινές πλαγιές και είναι μακρυά 57,4 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα.

Το Πήλι, κατοικείται από τα αρχαία χρόνια και πιο συγκεκριμένα από την Μυκηναϊκή και Ελληνιστική περιόδο.

Το χωριό δημιουργήθηκε κοντά στην θάλασσα όταν οι κάτοικοι ήταν σίγουροι ότι δεν κινδύνευαν από επιδρομείς και ελευθερώθηκε από τους Τούρκους το 1835.

Οι κάτοικοι των μικρών οικισμών που υπήρχαν στα τριγύρω στα βουνά συγκεντρώθηκαν στο Πήλι. Μεγάλες λεηλασίες και καταστροφές έγιναν στο χωριό την εποχή του Ελληνογερμανικού πολέμου. Επίσης στην περιοχή λειτουργούσαν μεταλλεία και εργοστάσιο κατεργασίας λευκόλιθου.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ο βράχος που φαίνεται από όλες τις μεριές του χωριού. Ένας βράχος επιβλητικός που μας κέντρισε την περιέργεια και θέλαμε να δούμε τι κρύβεται πίσω από αυτόν. Έτσι λοιπόν πήγαμε με τα πόδια. Αφήσαμε το αυτοκίνητο στην παραλία με την άμμο και προχωρήσαμε μέχρι εκεί.

Πήλι - παραλίες
Πήλι, μια φυσική πύλη της Βόρειας Εύβοιας στο καταγάλανο Αιγαίο.

Αυτό που είδαμε μας εντυπωσιάσε. Είναι μια παραλία με γαλαζοπράσινα νερά κρυμμένη στο Πήλι.

παραλία
Η παραλία αποτελείται από αμμουδιά με ψηλό βότσαλο.

Ξεκινώντας από τη Χαλκίδα, ακολουθείς την πινακίδα «Όσιος Ιωάννης Ρώσσος». Πλησιάζοντας και πριν φτάσετε στο χωριό Προκόπι προσέχετε να στρίψετε δεξιά στην πινακίδα προς Πήλι. Η διαδρομή πλέον είναι ασφαλτοστρωμένη.