Έκαναν βουτιές στο Αλιβέρι και όλοι έπαθαν πλάκα μαζί τους [Φωτογραφία]

Θάλασσα (pixabay)
Θάλασσα (pixabay)

Αυτό το υπέροχο θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μέρα περαστικοί στο Αλιβέρι.

Είναι από τις ωραίες εικόνες όπου ξαφνικά πετάχτηκαν από την θάλασσα και έκαναν κάτι το απίστευτο στην θάλασσα ανοιχτά του Αλιβερίου. Δεν είναι συχνό φαινόμενο αλλά αν το συναντήσεις μένεις με τον στόμα ανοιχτό και το θαυμάζεις. Η χώρα μας προσφέρει πολλά μαγικά στιγμιότυπα και αν είσαι τυχερός θα τα θαυμάσεις.

Για πολλά λεπτά έκαναν παιχνίδια και βουτιές στη θάλασσα και αρκετά τυχεροί ήταν όσοι τα έβλεπαν αυτό το θέαμα. Ήταν αρκετά στον αριθμό και όλα μαζί έκανα απίθανους σχηματισμούς.

Αν δεν καταλάβατε, μιλάμε για τα δελφίνια και όπως μαθαίνουμε, η ονομασία προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη δελφίς, που συνδέεται με το δελφύς.

Δεν είναι μοναχικά θηλαστικά αλλά κοινωνικά. Τους αρέσει να είναι παρέα και να κολυμπούν συνήθως μέχρι δώδεκα θηλαστικά. Είναι 12 αλλά αν βρουν φαγητό μπορούν να το απολαύσουν όλα μαζί. Σε περιοχές με πολύ φαγητό ενώνονται και ο συνολικός πληθυσμός της ομάδας να φτάσει τα χίλια δελφίνια.

Η ερώτηση πολλών αναγνωστών είναι πως επικοινωνούν μεταξύ τους. Τα δελφίνια μιλάνε μεταξύ τους με σφυρίγματα.

Είναι πιστοί φίλοι του ανθρώπου. Είναι τα θαλάσσια σκυλιά που πολλές φορές έχουν βοηθήσει τους ανθρώπους. Τους βοηθούν όταν βρουν τα δύσκολα στην θάλασσα. Έχει τύχει κολυμβητές να είναι αντιμέτωποι με καρχαρίες και σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν σώσει ανθρώπινες ζωές.

Αφού σας δώσαμε γενικές πληροφορίες για τα απίθανα αυτά θηλαστικά θα σας παρουσιάσουμε αυτό το υπέροχο θέαμα.

Δείτε φωτογραφία

Δελφίνια στο Αλιβέρι
Δελφίνια στο Αλιβέρι