ΔΥΠΑ: Πού κάνεις αίτηση για δωρεάν εισιτήρια για θέατρο και κινηματογράφο το 2024;

Δείτε πότε αρχίζουν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για δωρεάν εισιτήρια για το θέατρο και τον κινηματογράφο, στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτισμού και Θεάματος της ΔΥΠΑ για την περίοδο 2024-2025

ΔΥΠΑ εισιτήρια για θέατρο και κινηματογράφο
ΔΥΠΑ εισιτήρια για θέατρο και κινηματογράφο

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα της ΔΥΠΑ για δωρεάν εισιτήρια θεάτρου και κινηματογράφου το 2024;

Μετά την ελεύθερη πρόσβαση στο θέατρο από την ΔΥΠΑ έρχονται και τα δωρεάν εισιτήρια για τον κινηματογράφο.

Σκοπός του προγράμματος δωρεάν εισιτήρια θεάτρου και κινηματογράφου, είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των θεατρικών επιχειρήσεων.

Η αξία των επιταγών φτάνει τα 15€ για τις κεντρικές σκηνές και τα 12€ για τις παιδικές σκηνές.

Επίσης, στις κινηματογραφικές προβολές, η αξία των επιταγών φτάνει τα 6€ για γενική είσοδο και τα 5 ευρώ για τις παιδικές ταινίες.

Για κινηματογραφικές προβολές τρισδιάστατων ταινιών, η αξία των επιταγών φτάνει τα 10€ για γενική είσοδο και σε 9,00 ευρώ για τις παιδικές ταινίες.

Με την επιταγή οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι του προγράμματος για δωρεάν εισιτήρια θεάτρου και κινηματογράφου, μπορούν να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση ή την ταινία της επιλογής τους από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, χωρίς να καταβάλουν κανένα επιπλέον ποσό.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

ΔΥΠΑ δωρεάν εισιτήρια θεάτρου και κινηματογράφου: Ποιοι είναι δικαιούχοι;

Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος ΔΥΠΑ δωρεάν εισιτήρια θεάτρου και κινηματογράφου είναι οι παρακάτω:

– Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

– Ασφαλισμένοι λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-ΕΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α. οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

– Άνεργοι εγγεγραμμένοι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος της παρούσας ορίζονται:

– Τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας πέντε ετών και άνω, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών ή του άλλου γονέα. Για τους σκοπούς της παρούσας ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 5ου έτους θεωρείται η 01.01.2023.

– Οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών.

Πότε γίνονται οι αιτήσεις για δωρεάν θέατρο και κινηματογράφο ΔΥΠΑ;

Οι αιτήσεις των δικαιούχων το 2023 έγιναν έως τις 10/12/2023 αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και το 2024. Όλες οι αιτήσεις θα γίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-theamatos.

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για τις επιταγές θεάματος;

Το 2022, ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα (21/11.2022) τα οριστικά αποτελέσματα για τους δικαιούχους voucher θεάτρου (επιταγών θεάτρου) από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Το 2023, ανακοινώθηκαν λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου. Για το 2024, θα ανακοινωθούν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του ίδιου έτους.