Εφιαλτική νύχτα για ηλικιωμένη στην Εύβοια – Ληστές με κουκούλες εισέβαλαν στο σπίτι της
Ήταν ένα ψυχρό βράδυ του φθινοπώρου, όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα, μόνη στο πέτρινο σπίτι της στην Βόρεια Εύβοια, άκουσε έναν ήχο που δεν ταίριαζε με τους γνώριμους ήχους της νύχτας.
Τόσα χρόνια εκεί, ήξερε να ξεχωρίζει το κρώξιμο μιας κουκουβάγιας από το τρίξιμο του παλιού ξύλου.
Όμως αυτός ο θόρυβος ήταν διαφορετικός. Ήταν βαρύς, επίμονος, σαν κάποιος να παραβίαζε την αποθήκη της.
Σηκώθηκε αργά, κρατώντας το σάλι της σφιχτά γύρω από τους ώμους. Η καρδιά της χτυπούσε δυνατά, μα η περιέργεια και το ένστικτό της την έσπρωξαν να πλησιάσει.
Στη σκιά του φεγγαριού, διέκρινε δύο άνδρες με κουκούλες. Ήταν ξένοι, άγνωστοι στο μικρό χωριό.
Πριν προλάβει να κάνει πίσω, οι φιγούρες γύρισαν απότομα προς το μέρος της.
«Μη φωνάξεις!» γρύλισε ο ένας, σηκώνοντας ένα αεροβόλο. Ο μεταλλικός ήχος όταν όπλισε, έκανε το αίμα της να παγώσει.
Η άτυχη γυναίκα ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Οι επόμενες στιγμές έμοιαζαν ατελείωτες.
Την έσπρωχναν, την απειλούσαν, έψαχναν κάθε γωνιά του σπιτιού. Δέκα λεπτά κράτησε ο εφιάλτης της, δέκα λεπτά που της φάνηκαν σαν αιωνιότητα.
Τελικά, πήραν τα λίγα χρήματα που φύλαγε στο συρτάρι και εξαφανίστηκαν μέσα στη νύχτα.
Για λίγο στάθηκε ακίνητη, ακούγοντας μόνο την ανάσα της να σπάει τη σιωπή. Έπειτα, μάζεψε τις δυνάμεις της και πήρε το τηλέφωνο. Με τρεμάμενη φωνή ειδοποίησε την αστυνομία.
Οι αρχές έδρασαν άμεσα. Οι περιγραφές της γυναίκας και οι κινήσεις των δραστών οδήγησαν τους αστυνομικούς στο ίχνος τους.
Μέχρι να ξημερώσει, οι δύο ληστές είχαν συλληφθεί. Στο χωριό της βόρειας Εύβοιας όλοι μιλούσαν για το κουράγιο της γυναίκας, που παρά τον τρόμο, στάθηκε όρθια και βοήθησε να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Εύβοια ειδήσεις σήμεραΧαλκίδα: 1 μεγάλο ψάρι δίπλα στην ακτή!
Εύβοια: 1 μυστήριο σημάδι στον ουρανό
Το μεγαλύτερο λάθος που βρίσκεται στη Χαλκίδα
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.