Εύβοια: Δες πόσο τρομακτικός έγινε κάποτε ο ουρανός για λίγα λεπτά

Είναι από τις φωτογραφίες που απλά τις βλέπεις κολλάς γιατί δεν είναι συχνό φαινόμενο.

Ο ουρανός της Κύμης έγινε τρομακτικός με την καλή έννοια. Η φωτογραφία από την περιοχή της Κύμης που θα δεις είναι απίθανη και την είδαν όσοι ήταν τυχεροί εκείνη την στιγμή να βρίσκονται στον δρόμο.

Με μια λέξη αυτό που σχηματίστηκε στον ουρανό ήταν μοναδικό και υπέροχο! Μπροστά σε μια τεράστια έκπληξη βρέθηκαν όσοι ήταν στο τιμόνι. Ξαφνικά χάθηκε ο ήλιος και γέμισε όλη η περιοχή της Κύμης με χιλιάδες πτηνά. Μια τεράστια αγέλη από ψαρόνια γέμισε τον ουρανό με τους οδηγούς να κοιτάζουν σαστισμένοι το υπέροχο θέαμα.

Στην φωτογραφία θα δείτε το εντυπωσιακό θέαμα ενός τεράστιου σμήνους ψαρονιών να πετούν στο ουρανό, απολύτως συγχρονισμένα.

Μάλιστα πετούν όλα μαζί, σε τέλειο συγχρονισμό, χαμηλώνουν, υψώνονται, μαζεύονται και αραιώνουν, σαν να πρόκειται για ένα τεράστιο κινούμενο νέφος στον ουρανό, για ένα τεράστιο συλλογικό οργανισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σε αυτό το μέρος της Ερέτριας οι γυναίκες έβαζαν τα κλάματα στην Εύβοια

Εύβοια: Μέσα από το νερό βγήκε κάτι πελώριο!

Δες πόσο τρομακτικός έγινε ο ουρανός και μάθε τι είναι το ψαρόνι

Το ψαρόνι (επιστημονική ονομασία στούρνος ο κοινός, αρχ. ελλ. ο ψαρ) είναι είδος πουλιού που ανήκει στο γένος Στούρνος, που ανήκει στην οικογένεια Sturnidae. Τα είδη του γένους αριθμούν περίπου 55.

Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο το χρόνο στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στην νότια Αυστραλία και στην βόρεια και Κεντρική Αμερική. Το χειμώνα τα ψαρόνια ζουν στη νότια Ευρώπη και στην Ασία.

Η Ευρώπη έχει μεταναστευτικά ψαρόνια λόγω των παγετών. Στην Ελλάδα έρχονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο γιατί αυτή η εποχή για τα ψαρόνια είναι η κατάλληλη επειδή δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο.

Το ψαρόνι στην Ελλάδα, σύμφωνα με το wikipedia.org, είναι γνωστό και ως γκάρκουλο, γκαραβέλι ή ζαραβέλι, χειμώνι, μαυροπούλι και στην Κύπρο ως λαζούρι. Το μήκος του είναι περίπου από 20 ως 22 cm και το βάρος του είναι για μεν το αρσενικό 80 gr και στο θηλυκό 76 gr κατά μέσο όρο.

Τα ψαρόνια τρέφονται με σκουλήκια, αράχνες, είδη γεωσκωλήκων, μήλα, αχλάδια, κεράσια, σταφύλια και άλλους καρπούς. Αντίστοιχα το ψαρόνι αποτελεί τροφή για νυφίτσες, αλεπούδες, σκαντζόχοιρους και έμπειρα γεράκια. Τέλος τα ψαρόνια αρχίζουν να αναπαράγονται από τις αρχές της άνοιξης ως τις αρχές του καλοκαιριού.

Δες πόσο τρομακτικός έγινε ένας τόπος όταν ο ουρανός γέμισε από ψαρόνια που στην συνέχεια πέθαναν

Ένα συγκλονιστικό άρθρο στο newsbomb.gr όπου ούτε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ δεν θα μπορούσε να φανταστεί όσα έγιναν σε δρόμο της Ουαλίας, με τους κάτοικους να ζουν τον τρόμο!

Ο δρόμος της πόλης Bodedern «ποτίστηκε» με την μυρωδιά του θανάτου, με τους επιστήμονες να ψάχνουν ακόμη να βρουν απάντηση στο σοκαριστικό θέαμα.

Οι κάτοικοι πάντως το θεωρούν ως κακό οιωνό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έφυγαν από το χωριό για να μετακομίσουν σε άλλες πόλεις!

Μάθε την ιστορία για την Κύμη

Επειδή αναφερθήκαμε σε περιστατικό που έγινε στην Κύμη, θα σας ταξιδέψουμε και μία βόλτα στην περιοχή για να μάθουμε την ιστορία της.

Όλα αυτά τα μαθαίνουμε από το επίσημο site του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Η ελληνική μυθολογία αναφέρει τρεις εκδοχές για την ίδρυση της Κύμης: Η Κύμη ονομάσθηκε έτσι κατά μια εκδοχή από τη μυθολογική νύμφη Κυμώ.

Η ηρωίδα Αμαζόνα Κυμώ , γεννήθηκε από την ένωσή της αμαζόνας Λάμιας, που κατοικούσε μέσα σε δάσος δρυών, με τον θεό Ποσειδώνα. Αυτή υπήρξε ανταγωνίστρια της αμαζόνας Μύρινας, η οποία και κυριαρχούσε σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Η Κυμώ, για να εδραιώσει την ισχύ της στο Αιγαίο, λέγεται ότι ίδρυσε την ομώνυμη πόλη στην ανατολική ακτή της Εύβοιας.

Η δεύτερη εκδοχή για την Κύμη

Κατά την δεύτερη εκδοχή ,οφείλει το όνομά της στα θεαματικά και εντυπωσιακά κύματα των θαλασσών της και στη στενή σύνδεση των ναυτικών κατοίκων της με τα κύματα, τους ανέμους και τη θάλασσα.

Η τρίτη εκδοχή για την ονομασία της Κύμης

Κατά μία τρίτη εκδοχή από τη φωνολογική εξέλιξη της λέξης Κώμη > Κούμη > Κύμη. Κώμη σημαίνει κωμόπολη και υποστηρίζουν ορισμένοι ότι, αφού μέχρι σήμερα η μία και μοναδική θέση της αρχαίας Κύμης δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη, μάλλον η περιοχή ήταν κατοικημένη κατά την αρχαιότητα «κατά Κώμες».

Οι κάτοικοι της Κύμης ονομάζονται Κυμαίοι ή Κουμιώτες. Αποκαλούνται έτσι από την Κύμη ή Κούμη όπως τη λένε, ακόμα και τώρα ,οι παλαιότεροι κάτοικοί της.

Η Εύβοια, όπου και ανήκει η Κύμη, πήρε το όνομά της από τις λέξεις ευ + βους = καλό βόδι και στα περισσότερα νομίσματα της οι παραστάσεις είναι αγελάδες, μόσχοι. αμπέλια και αλιευτικές εικόνες.

Η περιοχή της Κύμης παρουσιάζει μεγάλο παλαιοντολογικό ενδιαφέρον. Στα παλιά λιγνιτωρυχεία της Κύμης είχαν βρεθεί το 1916 απολιθωμένα σπονδυλωτά, μεταξύ των οποίων το γνωστό «Ανθρακοθηρίο» της Κύμης, που θεωρείται πρόγονος του σημερινού ιπποπόταμου, το οποίο σήμερα εκτίθεται στο Παλαιοντολογικό Μουσείο των Αθηνών. Ανήκει στην εποχή του Μειόκαινου, 15 εκατομμύρια χρόνια πριν. Η πανίδα της Κύμης αποδεικνύεται παλαιότερη από αυτήν του Πικερμίου, που έχει βρεθεί στον Αλμυροπόταμο.

Ως οι παλαιότεροι κάτοικοι της Κύμης θεωρούνται οι Πελασγοί, οι οποίοι αφoμοιώθηκαν σταδιακά με τους νεήλυδες Αιολείς. Υποστηρίχθηκε ότι τα υπολείμματα τείχους στην περιοχή Κορακόπυργος της Κύμης είναι πελασγικά και ότι καταστράφηκαν αιφνίδια, ίσως από κοσμογονικές αιτίες.

Δες πόσο τρομακτικός έγινε ο ουρανός για λίγο – Η απίστευτη φωτογραφία από την περιοχή της Κύμης

Ψαρόνια στην Κύμη
Καταπληκτική φωτογραφία με χιλιάδες ψαρόνια να πετούν στην περιοχή της Κύμης και πιο συγκεκριμένα στο Στόμιο.

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε μπαίνει το επίδομα ενοικίου Μαρτίου;

Προκήρυξη 9κ 2021: Βγήκαν τα αποτελέσματα

Ετεροδημότες εκλογές: Ποια είναι η διαδικασία;

Στροφή Τσεκούρα: Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Χαλκίδας

Ανδρονιάνοι: Δείτε τι κάνουν οι μαλωμένοι

Ποιοι θα πάρουν δωρεάν σπίτια στη Χαλκίδα;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις