Δείτε τι τρομακτικό βγήκε κάποτε ανάμεσα στην Κύμη και την Σκύρο [Φωτογραφίες]

Μόνο και μόνο που βλέπεις αυτή την εικόνα, σου κόβει την ανάσα.

Όσο περνούν τα χρόνια, το κλίμα της χώρας μας γίνεται τροπικό. Εκεί που έχεις ήλιο, ξαφνικά όλα αλλάζουν και ξεκινούν μπόρες και καταιγίδες. Δυστυχώς έχουμε τύχει και καταστροφικές πλημμύρες τόσο στην Μουρτερή όσο και στην Κεντρική Εύβοια.

Πολλοί βλέποντας τις παρακάτω εικόνες, σίγουρα θα τρόμαζαν. Όχι δεν είστε οι μόνοι! Σίγουρα θα το κάναμε και εμείς που γράφουμε αυτή την ώρα το ρεπορτάζ. Θα τρομάζαμε τόσο πολύ που θα κοιτάζαμε να απομακρυνθούμε πολλά χιλιόμετρα μακρυά. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται υδροστρόβιλος στην Εύβοια

Οι φωτογραφίες που θα δείτε κεντρίζουν το ενδιαφέρον στο διαδίκτυο μέχρι και σήμερα. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν ανάμεσα και Κύμη και Σκύρο, όταν αρχές του 2020, εμφανίστηκε υδροστρόβιλος. Δεν ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε υδροστρόβιλος μιας και έχει ξαναέρθει πριν χρόνια στην περιοχή.
Εκείνη την ώρα κάτοικος έτυχε να δει το εντυπωσιακό φαινόμενο και με τη​ν φωτογραφική του μηχανή το αποθανάτισε και το δημοσίευσε στο facebook.

Υδροστρόβιλος στο Αιγαίο (πηγή:facebook)
Υδροστρόβιλος στο Αιγαίο (πηγή:facebook)
Υδροστρόβιλος στο Αιγαίο (πηγή:facebook)
Υδροστρόβιλος στο Αιγαίο (πηγή:facebook)

Όπως διαβάζουμε στο wikipedia.org, σίφωνας στη Μετεωρολογία ή κοινώς σίφουνας ονομάζεται μια ταχέως περιστρεφόμενη στήλη ανέμου που οφείλεται σε πολύ χαμηλή ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο της στήλης και η οποία αποφύεται από τη βάση τεράστιων καταιγιδοφόρων νεφών, γνωστά ως σωρειτομελανίες, έως το έδαφος. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ονομάζεται «tornado» (τορνέιντο) ή ενίοτε στην καθομιλουμένη «twister» (τουίστερ). Πρόκειται για το πλέον έντονο και βίαιο μετεωρολογικό φαινόμενο και από τα πλέον παράξενα της φύσης. Από την άλλη, συνήθως είναι μικρής διαμέτρου και σύντομης χρονικής διάρκειας και, ως αποτέλεσμα, οι καταστροφές που προκαλεί είναι περιορισμένης έκτασης.