Τρία μεγάλα έργα υποσχέθηκαν για την Εύβοια-Δείτε ποια είναι…

Χαλκίδα ηλιοβασίλεμα
Χαλκίδα ηλιοβασίλεμα

Τρία νέα έργα ανακοίνωσαν για την Εύβοια άνθρωποι της κυβέρνησης. Στη χθεσινή σύσκεψη (11-8-2020) με τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Υποδομών Κώνσταντίνο Καραμανλή, αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν τρία έργα. Το ένα έργο και πιο σημαντικό είναι η παράκαμψη της Χαλκίδας που ακούγεται σαν προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα ο ίδιος κατά την επίσκεψη του στην Εύβοια, ύστερα από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τον νομό, το είπε κατά την διάρκεια των δηλώσεων που έκανε στα ΜΜΕ. Κατά την επίσκεψη των υπουργών ακούστηκαν και άλλα δύο έργα που τα τελευταία χρόνια υπήρχε μία σιγή. Πρόκειται για την παράκαμψη Βασιλικού και Αμαρύνθου.

Δείτε φωτογραφίες

Σύσκεψη με τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Υποδομών κ. Κώνσταντίνο Καραμανλή
Σύσκεψη με τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Υποδομών κ. Κώνσταντίνο Καραμανλή

Σας παραθέτουμε όλη την ανακοίνωση από την επίσκεψη των υπουργών στην Εύβοια. Το δελτίο τύπου εκδόθηκε από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα ακόλουθα:

Στη σημερινή σύσκεψη με τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Υποδομών κ. Κώνσταντίνο Καραμανλή, αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν:
– Άμεση οικονομική ενίσχυση και αποζημιώσεις για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
– Αναστολή φορολογικών και τραπεζικών υποχρεώσεων, φυσικών και νομικών προσώπων.
– Στεγαστική συνδρομή για ανακατασκευή κτιρίων.
– Ευνοϊκοί όροι για συμμετοχή στο πρόγραμμα “Επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ”.
– Άμεση αποκατάσταση κατεστραμμένων υποδομών.
– Χρηματοδότηση και υλοποίηση της παράκαμψης Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης – Ψαχνών.
– Ολοκλήρωση μελετών και χρηματοδότηση των παρακάμψεων Βασιλικού και Αμαρύνθου.
Σε μια θλιβερή συγκυρία για τον τόπο μας, προσδοκούμε ότι τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, θα φέρουν ανακούφιση στους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα, η δέσμευση για την αποκατάσταση των πληγεισών υποδομών, αλλά και για την υλοποίηση των στρατηγικών έργων υποδομής, μας επιτρέπει, μέσα σε αυτές τις συνθήκες να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς για την άμεση και ουσιαστική απόκριση στις ανάγκες που δημιούργησε, το μεγάλο χτύπημα που δεχτήκαμε.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο evianews.com