Έτσι χάνεις αρκετές θερμίδες με το τρέξιμο!

Όποια κι αν είναι η δική σου θέση είναι γεγονός πως η καρδιά, ο μεταβολισμός αλλά και το μυαλό σου θα σε ευγνωμονούν αν βάλεις το τρέξιμο στη ζωή σου έστω και με λίγα μέτρα κάθε μέρα…

Αυτό που θέλεις είναι να πας σε μία παραλία και να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα, να κάνεις τρέξιμο και να χάσεις θερμίδες.

Μια ώρα μετά τα πρώτα σου 5 χλμ, οι ευεργετικές ιδιότητες του τρεξίματος ξεκινούν με πρώτη και κύρια την τόνωση της αυτοπεποίθησης και της ευεξίας!

Το τρέξιμο ωστόσο είναι απ τα καλύτερα είδη γυμναστικής και καλό είναι να μην το αφήσεις. Εμείς σήμερα θα σου παρουσιάσουμε μερικούς τρόπους ώστε κατά τη διάρκεια που τρέχεις να το απολαμβάνεις! Πώς γίνεται αυτό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Απίστευτο: Αυτό έχεις κρυμμένο σπίτι σου και διώχνει την κυτταρίτιδα χωρίς πολλές ασκήσεις!

Γέλιο στην Εύβοια; Ξέρεις τι κρύβεται πίσω από αυτό;

Έτσι θα απολαύσεις το τρέξιμο και θα κάψεις θερμίδες

Μην κάνεις υπερβολές.

Μην πιέζεσαι να τρέξεις πολύ γρήγορα. Για αρχή αυτό δεν είναι αναγκαίο. Προσπάθησε μόνο να εντάξεις το τρέξιμο στο πρόγραμμά σου τρεις φορές την εβδομάδα από μισή ώρα με σαράντα λεπτά. Κυρίως απογευματινές ώρες ή πολύ πρωινές.

Φάε κάτι πριν τρέξεις

Κατανάλωσε ένα ελαφρύ σνακ από υδατάνθρακα προτού τρέξεις για να πάρεις την απαραίτητη ενέργεια που απαιτείται!
Αν δεν έχεις πρόβλημα με το ωράριο εργασίας σου, προσπάθησε να τρέχεις διαφορετικές ώρες της ημέρας κάνοντας διαφορετικές διαδρομές για να μην βαριέσαι.

Αυτό θα κάνεις πριν ξεκινήσεις το τρέξιμο για να κάψεις θερμίδες

Για να αυξηθούν η ελαστικότητα και η αναπνοή σου, κάνε διατάσεις προτού ξεκινήσεις την γυμναστική!

Ακολούθα αυτά τα 4 tips  και δώσε άλλη διάσταση στο τρέξιμο σου.

Τα βρήκαμε στο ratpack.gr και είναι πολύ ενδιαφέροντα.

1. Κάνε δυναμικό ζέσταμα

Από τη στιγμή που θα τρέξεις στην ύπαιθρο, αυτή θα είναι η κύρια γυμναστική σου και όχι το ζέσταμά σου για κάτι άλλο. Επομένως θα πρέπει να ζεσταθείς πριν μπεις στο κύριο μενού. Και τι καλύτερο από ένα ωραίο δυναμικό σετ για τα πόδια σου.

Μπορείς να ξεκινήσεις με πρόσθιες, οπίσθιες και πλάγιες εκτάσεις ποδιών (3 σετ των 10) για να είσαι έτοιμος για τη δύσκολη διαδρομή. Μην ξεχνάς πως η δυναμική άσκηση πρώτα και το τρέξιμο μετά, σε βοηθά να χάνεις ευκολότερα λίπος.

2. Λιώσε την ανηφόρα

Θες να ανεβάσεις τον πήχη δυσκολίας στο ασκησιολόγιό σου; Βρες την ανηφόρα και δώσ’ του να καταλάβει. Θα βάζεις μεγαλύτερη δύναμη στα πόδια, επομένως ετοιμάσου να κάνεις γάμπες και τρελούς τετρακέφαλους.

Αν βέβαια ψήνεσαι για κάτι extreme μπορείς να κάνεις το εξής:

Ανέβασμα με σπριντ 10 δευτερολέπτων, κατέβασμα με χαλαρό jogging (8-10 διαδρομές)
Τρέξιμο με ένταση στο 50% (30-60 δευτερόλεπτα, 6-8 διαδρομές)
Χαλαρό τέμπο 3-10 λεπτά συνεχόμενα (3-6 διαδρομές)

3. Άλλαξε την ένταση

Δεν είναι ανάγκη να τρέχεις με ένα σταθερό ρυθμό όλη την ώρα. Η ποικιλία στο τρέξιμό σου, θα σε επωφελήσει να γυμνάσεις όλο και περισσότερες μυϊκές ομάδες. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι 3 επαναλήψεις το παρακάτω σετ:

3 λεπτά 70% ένταση, 1 λεπτό jogging
2 λεπτά 70% ένταση, 1 λεπτό jogging
1 λεπτό 80% ένταση, 1 λεπτό jogging
30 δευτερόλεπτα 100% ένταση, 1 λεπτό jogging
15 δευτερόλεπτα 100% ένταση, 1 λεπτό jogging.

4. Δώσε βάση στην αποθεραπεία

Αν μετά από όλα αυτά που δοκίμασες κόψεις απότομα, τότε κινδυνεύεις μέχρι και να τραυματιστείς. Οι μύες σου χρειάζονται χαλάρωση, όχι ακινητοποίηση.

Τους έχεις ζορίσει πολύ τόση ώρα που τους γυμνάζεις, για αυτό έφτασε η ώρα να τους φερθείς και σωστά. Το σβήσιμο πρέπει να έρθει σιγά-σιγά, οπότε ένα 5λεπτο, χαλαρό jogging έντασης το πολύ 20% το χρωστάς στον εαυτό σου πριν αράξεις για τις απαραίτητες διατάσεις.