Αλιβέρι: Δείτε τι είχε εμφανιστεί κάποτε στην περιοχή! [Φωτογραφία]

Είναι από τις ιστορικές στιγμές του Αλιβερίου πριν πολλά χρόνια.

Η παρακάτω είναι μια ασπρόμαυρη φωτογραφία και είναι από το αρχείο της Ελένης Χαλδούπη στο Αλιβέρι.

Δείχνει ένα τρένο πάνω στις ράγες έξω από το Αλιβέρι. Βλέπουμε ότι το τρένο είναι σε κίνηση μιας και καπνός φεύγει από το φουγάρο.

Οδηγός του τρένου είναι ένας νέος άντρας που φορά το καπέλο του, ένα άσπρο πουκάμισο και παντελόνι. Η μορφή του είναι αυστηρή. Ούτε γελά αλλά ούτε κλαίει.

Δείχνει ένα τρένο πάνω στις ράγες έξω από το Αλιβέρι. Βλέπουμε ότι το τρένο είναι σε κίνηση μιας και καπνός φεύγει από το φουγάρο.

Είναι το τρένο που χρησιμοποιείται για την μεταφορά των κοιτασμάτων του λιγνίτη στο Αλιβέρι. Μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αρχίζει εκμετάλλευση των κοιτασμάτων λιγνίτη. Το Αλιβέρι έχει αναπτυχθεί σημαντικά.

Η παραπάνω φωτογραφία έρχεται έπειτα από μία ιστορική στιγμή. Μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς ακολούθησε ραγδαία ανάπτυξη με την κατασκευή της Δ.Ε.Η. Περνώντας τα χρόνια φτιάχτηκε το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και τέλος η Κοινότητα Αλιβερίου έγινε Δήμος Αλιβερίου.

Λίγα χρόνια μετά έπαψαν να υπάρχουν τα τρένα στην περιοχή μιας και έκλεισαν τα λιγνιτορυχεία. Παρόλα αυτά θα μείνει μια ανάμνηση στην ιστορία της περιοχής.

Τα νέα της Εύβοιας

Επόχικο επίδομα 2023: Πότε θα γίνει η αίτηση και η πληρωμή;

Προσλήψεις στο δημόσιο: Ξεκινά η προκήρυξη 1Ε 2023

Μεταφορικό ισοδύναμο: Πότε θα πληρωθεί;

Απάτη στη Χαλκίδα: Περίμενε επιστροφή χρημάτων και άδειασε ο τραπεζικός λογαριασμός

Ψαχνά: Δείτε τι στεναχώρησε τους κατοίκους

Το μυστήριο με τα σπίτια στην Κάρυστο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις