Μετά από την καταστροφή του “τοίχου της καλοσύνης” στη Δροσιά, ο οποίος είχε ξηλωθεί από άγνωστους, η τοπική κοινότητα αναπτέρωσε τις ελπίδες της με την ανακατασκευή του.
Ο τοίχος της καλοσύνης, ο οποίος λειτουργεί ως σημείο συγκέντρωσης για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, ήταν ένα έργο που είχε κερδίσει την αγάπη και την υποστήριξη των κατοίκων.
Όμως, την περασμένη εβδομάδα, άγνωστοι είχαν καταστρέψει τον τοίχο, προκαλώντας απογοήτευση σε όσους είχαν στηρίξει την ιδέα.
Αντιλαμβανόμενος τη σημασία της πρωτοβουλίας για την κοινότητα, ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρβούνης ανέλαβε άμεσα δράση.
Σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την ψυχή της ιδέας Σταυρούλα Γιοβανάκη, οργανώθηκε η ανακατασκευή του τοίχου της καλοσύνης, ο οποίος επανατοποθετήθηκε στη θέση του.
Η κίνηση αυτή δείχνει την αλληλεγγύη και τη δύναμη της κοινότητας, αλλά και τη σημασία του να προστατεύουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.
Η ανακατασκευή του τοίχου στέλνει το μήνυμα ότι οι αξίες της αλληλοβοήθειας και της προσφοράς παραμένουν δυνατές, παρά τις δυσκολίες.
Η καλοσύνη δεν ξηλώνεται ποτέ, απλά χρειάζεται λίγο χρόνο για να ξαναχτιστεί!
Εύβοια ειδήσεις σήμεραΤο πιο μεγάλο ιστιοφόρο στον κόσμο που ήρθε στη Χαλκίδα!
5 λόγοι που αυτός ο δρόμος στην Εύβοια είναι ο χειρότερος
7 μυστικά που λίγοι γνωρίζουν για τον Άγιο του Αλιβερίου!
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.