Κληρονομιές και διαθήκες: Έρχονται μεγάλες αλλαγές

Το πιο ευλογημένο σπίτι στην Εύβοια

Εκκλησία

Το πιο ευλογημένο σπίτι στην Εύβοια όπου μέσα σε αυτό έζησε ένας άγιος. Δείτε την συγκλονιστική ιστορία στο βίντεο που ακολουθεί.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε έναν μεγάλο πέτρινο τοίχο που προσθέτει μεγαλοπρέπεια στο σπίτι που βρίσκεται μέσα. Ένα σπίτι ευλογημένο στην Εύβοια που λίγοι ξέραμε για την ύπαρξη και την ιστορία του.

Ένας τοίχος χτισμένος από πέτρα που δίνει την εντύπωση ότι μέσα υπάρχει κάτι μεγαλοπρεπή. Ότι μέσα κλείνει μια μεγάλη ιστορία.

Και όμως αυτή είναι η αλήθεια. Υπάρχει ένα σπίτι στην Εύβοια που κρύβει ιστορία και αγιοσύνη. Πίσω από αυτό το σπίτι κρύβεται μια μεγάλη ιστορία που χάριν στην Κατερίνα Κουτέλου και στο βίντεο που δημοσιοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα την μάθαμε και εμείς.

Το σπίτι αυτό βρίσκεται σε περιοχή της κεντρική Εύβοιας και συγκεκριμένα στην κωμόπολη της Κύμης. Μια περιοχή συνώνυμο των μεγάλων προσώπων που έχουν καταγωγή από μία κωμόπολη πνιγμένη στο καταπράσινο τοπίο, στα καλντερίμια και στην μεγάλη της παράδοση.

Το ευλογημένο σπίτι της Κύμης

Είναι ένα σπίτι το οποίο μπορεί να το θεωρήσει κάποιος και ιστορικό μιας και έμενε σε αυτό ένα γνωστό πρόσωπο της Χριστιανοσύνης μας για αρκετά χρόνια. Ήταν ένα σπίτι απλό για την εποχή μιας και και ο συγκεκριμένος Άγιος δεν είχε την οικονομική άνεση αλλά και δεν του άρεσαν οι πολυτέλειες.

Η σκουριασμένη εξώπορτα μαρτυρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάτι που να παραμένει αναλλοίωτο στην φθορά που φέρνει το πέρασμα του χρόνου. Μάλιστα πάνω από την σιδερένια πόρτα υπάρχει γραμμένη η άποψη του Αγίου όσον αφορά την ζωή και τα υλικά αγαθά.

Ο ίδιος πίστευε και κήρυττε ότι δεν χρειάζεται ο άνθρωπος να ζει σε μεγάλα σπίτια όσον αφορά την προσωρινή του κατοικία.

Το σπίτι της αγάπης

Μέσα σε αυτό το ευλογημένο σπίτι στην Κύμη, υπήρχε άφθονη αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ένας Άγιος που

Το ευλογημένο σπίτι του Αγίου Νεκτάριου στην Κύμη

Σε αυτό το ευλογημένο σπίτι έζησε ο Άγιος Νεκτάριος ο οποίος για πολύ καιρό βίωσε στην περιοχή αυτή βοηθώντας έτσι πολλούς κατοίκους.

Όλα ξεκίνησαν το 1891 όταν διορίστηκε ιεροκήρυκας στο νησί της Εύβοιας. Εκεί διάλεξε την Κύμη όπου και κάθισε για περίπου 2 χρόνια από το 1891 μέχρι το 1893.

2 χρόνια αρκετά για να ζήσουν οι Κουμιώτες κοντά σε ένα πραγματικό Άγιο.

Σε αυτό το μέρος, άφησε και μια ιστορία, αφού με το φιλανθρωπικό του έργο βοήθησε πολλούς ανθρώπους όπως φτωχούς, αρρώστους αλλά και άτακτους. Δεν ήθελε να ξεχωρίζει από το πλήθος διότι του άρεσε να είναι ένας απλοϊκός άνθρωπος.

Εκτός από την Εύβοια, πήγε μετά και σε άλλες περιοχές όπως στην Φωκίδα, στην Φθιώτιδα, στην Αθήνα αλλά και στην Αίγινα όπου εκεί έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο θαυματουργός Άγιος Νεκτάριος της Αίγινας

Το 1904 ίδρυσε στην Αίγινα τη γυναικεία Μονή της Αγίας Τριάδος, στην οποία και βρίσκονταν μετά την παραίτηση του από τη Ριζάρειο το 1908.

Εκεί έγινε πανελληνίως γνωστός με τα πολλά θαύματα που τέλεσε, αλλά η δράση του προκάλεσε την αντίδραση τοπικών παραγόντων και εκκλησιαστικών, που τον διέβαλαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Δύο διαδοχικοί αρχιεπίσκοποι, διέταξαν ανακρίσεις, αλλά δεν βρήκαν κάτι το μεμπτό.

Δυστυχώς έφυγε από την ζωή στις 8 Νοεμβρίου του 1920 σε νοσοκομείο της Αθήνας. Το έργο του, έχει μείνει ανεξίτηλο τόσο στην ιστορία της Εκκλησίας όσο και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το εορτολόγιο, η γιορτή του πέφτει στις 9 Νοεμβρίου.

Εύβοια νέα σήμερα

Χαλκίδα: Δείτε τι σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι του

Εύβοια: Όλο το χωριό βγήκε στον δρόμο για να δει την παρέλαση

Εύβοια: Αυτή ήταν η πιο φρικιαστική στιγμή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.