Το 3ο γυμνάσιο Χαλκίδας στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής της Χαλκίδας

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες δύο τμημάτων της Γ Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής της Χαλκίδας.

Μέσα στην Αίθουσα του Δικαστηρίου Ανηλίκων παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προβληματισμό τις παρεμβάσεις των πολύ έμπειρων Επιμελητών Ανηλίκων, της κυρίας Χρύσας Αθανασίου για την «Παραβατικότητα των ανηλίκων» και του κυρίου Γιώργου Καρβελά για την «Ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας μέσα από θετικά πρότυπα».

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τα θέματα που παρουσιάστηκαν αλλά και σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα που απασχολούν τους/τις εφήβους, όπως την παραβίαση του ΚΟΚ, τον ψηφιακό εκφοβισμό, τις συνέπειές του και τρόπους αντίδρασης απέναντι σε αυτόν.

Το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο του την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων υιοθετώντας την προληπτική προσέγγιση, εστιάζοντας στο να αντιμετωπίζει ριζικά τα αίτια που οδηγούν σε παραβατική συμπεριφορά τα παιδιά, πριν αυτή εκδηλωθεί.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής του εδώ και χρόνια συνεργάζεται με τους Επιμελητές Ανηλίκων, σημαντικό μέρος της διαδικασίας ενίσχυσης και προστασίας των παιδιών, ώστε να αντιμετωπίζει προβλήματα και δυσκολίες και να εξασφαλίζει ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρέμβασης και υποστήριξης σε διάφορους τομείς της ζωής τους.