Τιμήθηκε στη Χαλκίδα η μνήμη του Αγίου Αθανασίου

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, κάνοντας αναφορά στις προσωπικότητες των δύο Αγίων, Αθανασίου και Κυρίλλου. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με συγκίνηση στην πανήγυρη της δεύτερης έδρας της Μητρόπολης, της Ιστιαίας, η οποία τιμά ως πολιούχο τον Άγιο Αθανάσιο.

Κάθε χρόνο ο Μητροπολίτης, με τον ιερό Κλήρο, τους εκπροσώπους των Αρχών και τους πιστούς με λαμπρότητα τον προστάτη Άγιο της Ιστιαίας, γεγονός που φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων και της κακοκαιρίας, δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος και οι συλλειτουργοί του τέλεσαν μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντα Κυρίλλου Γεραντώνη, ο οποίος είχε διατελέσει ηγούμενος της Μονής Οσίου Δαυΐδ.

Το ιερό αναλόγιο διακόνησαν ο δευτερεύων Εφημέριος της Ενορίας Οικον. Ιωάννης Φαφούτης-Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης και ο Ιεροψάλτης Σταύρος Καλαφάτης.