Εύβοια: Φοβούνται τα βράδια στα χωριά

Κλοπές στην Εύβοια

Έχουν χάσει τον ύπνο τους σε πολλά χωριά στην Εύβοια και σε περιοχές αραιοκατοικημένες

Οι κάτοικοι έχουν χάσει τον ύπνο τους σε χωριά στην Εύβοια. Φοβούνται μιας και άγνωστοι προσπαθούν να εισβάλλουν στα σπίτια τους

Από την μία φυλάνε καραούλι και δεν κοιμούνται τα βράδια και από την άλλη τρέμουν όταν φεύγουν από τις οικίες τους.

Τρέμουν για το τι θα βρουν όταν επιστρέψουν. Μάλιστα πολλοί δεν πάνε ούτε για διακοπές με τον φόβο να μην τους λεηλατήσουν το σπιτικό τους. Καλό είναι όμως να ακολουθούμε τις συμβουλές της αστυνομίας.

Πολλά περιστατικά καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα

Υπήρχαν περιπτώσεις σε χωριά όπως στον Δοκό, Μύτικα, Μπούρτζι και Λάμψακο όπου οι κάτοικοι βρήκαν ρημαγμένα τα σπίτια τους.

Άγνωστοι είχαν μπει στα σπίτια τους και είχαν πάρει μέχρι και τις κουβέρτες.

Η ίδια κατάσταση και η περιοχή της Κύμης. Καταγράφηκαν αρκετές περιπτώσεις, με τους κλέφτες να παίρνουν ό,τι αξίας υπάρχει τόσο από το εσωτερικό των σπιτιών όσο και από τις αυλές.

Πρόκειται για θρασύτατους κλέφτες που δεν φοβούνται κανέναν και διαπράττουν κλοπές συνεχώς.

2 άτομα αναστάτωσαν χωριό της Εύβοιας

Την ίδια χρονική στιγμή, 2 άτομα αναστάτωσαν χωριό κοντά στο Αλιβέρι στην Εύβοια. Πρόκειται για ένα από τα πιο ήσυχα χωριά στην περιοχή.

2 άτομα όμως έφεραν τα πάνω κάτω με την παρουσία τους να ανησυχεί τους κάτοικους που δεν βλέπουν τα τελευταία χρόνια άγνωστα πρόσωπα στο χωριό τους.

Πρόκειται για έναν άντρα και μια γυναίκα που από την στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στο χωριό, έφεραν αναστάτωση.

Ο άντρας φορώντας μια μαύρη μπλούζα προχωρούσε μπροστά με γρήγορο βηματισμό. Λίγα μέτρα πιο πίσω ακολουθούσε η γυναίκα που είχε μαζί της και ένα σακίδιο όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.

Εύβοια, 2 άτομα αναστάτωσαν, χωριό
2 άτομα έφεραν αναστάτωση σε φιλήσυχο χωριό στην Εύβοια

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα και είναι η στιγμή πριν οι συγκεκριμένοι μπουκάρουν σε σπίτι ηλικιωμένου.

Κατάφεραν να μπουν στο σπίτι του και να του κλέψουν ένα ρολόι και 300 ευρώ από την σύνταξη του.

Εύβοια: Έπαθαν πλάκα όταν άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού τους και μπήκαν μέσα

Έπαθαν την πλάκα της ζωής τους όταν άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού τους και μπήκαν μέσα.

Το περιστατικό έγινε σε περιοχή έξω από τη Χαλκίδα, με τους ιδιοκτήτες να μην μπορούν να πιστέψουν την εικόνα που αντίκρισαν.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2024, διαρρήκτες μπήκαν σε σπίτι και αφού αφαίρεσαν αντικείμενα και χρήματα, έκαναν το σπίτι άνω κάτω, αφού προφανώς, δεν τους έφταναν αυτά που βρήκαν.

Για το περιστατικό ενημέρωσαν την αστυνομία που κάνει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Τι κλέβουν σε σπίτια και μαγαζιά στην Εύβοια και ποια ώρα;

Τι είναι αυτό που προτιμούν οι διαρρήκτες για να κλέψουν από σπίτια στην Εύβοια και ποιες ώρες μπουκάρουν;

Τα κρούσματα διαρρήξεων καθημερινά δεν αφήνουν σε ησυχία τους κατοίκους της Εύβοιας.

Δεν χρειάζεται να είναι βράδυ για να διαπράξουν μια διάρρηξη, την κάνουν καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Αυτό που κοιτούν πρώτα πριν εισβάλλουν στην οικία είναι να απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες.

Τι κλέβουν από τα σπίτια στην Εύβοια;

Πρώτη προτίμηση των διαρρηκτών είναι τα χρυσαφικά και τα χρήματα. Αν βέβαια δεν τα βρουν, δεν φεύγουν με άδεια τα χέρια. Θα πάρουν οτιδήποτε τους γυαλίσει. Σε τέτοιες περιπτώσεις προτιμούν τα ηλεκτρονικά.

Έτσι κλέβουν τηλεοράσεις και ηλεκτρονικούς υπολογιστές εφόσον έχουν χρόνο να ψάξουν στο σπίτι.

Κλοπές γίνονται σε καθημερινή βάση στη Χαλκίδα και πιο αραιά σε χωριά της Εύβοιας.

Συνήθως προτιμούν σπίτια που είναι απόμερα ή διαμερίσματα όπου έχουν φύγει οι ένοικοι.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος όπου θα εισβάλλουν. Αυτό μπορεί να γίνει όλες τις ώρες της μέρας εκτός τα βράδια όπου η κάθε οικογένεια συγκεντρώνεται στα σπίτια.

Σε περίπτωση που θέλουν να κάνουν κλοπή.

Κλέβουν και σπίτια στα χωριά

Συνήθως στα χωριά ειναι πιο οργανωμένα και μαζικά τα χτυπήματα στα σπίτια. Πολλές φορές προτιμούν να κλέψουν σπίτια στα χωριά όταν οι κάτοικοι πηγαίνουν μαζικά σε διάφορες εκδηλώσεις ή πανηγύρια.

Πάμπολλες είναι οι φορές όπου έχουν κλέψει μέχρι και 10 σπίτια στην σειρά την ημέρα που υπήρχε πανηγύρι και οι κάτοικοι βρέθηκαν εκεί.

Απίστευτες κλοπές στην Εύβοια

Οι διαρρήκτες δεν έχουν ευαισθησίες και κλέβουν ασύστολα ότι υπάρχει σε χρήμα. Κλέβουν ακόμα και σχολεία.

Υπήρξε περίπτωση όπου διαρρήκτες απέσπασαν περίπου 300 ευρώ, χρήματα που είχαν μαζέψει οι μαθητές για την σχολική τους εκδρομή, καθώς και δύο υπολογιστές λάπτοπ.

Κλοπές σε καταστήματα στην Εύβοια

Καθημερινό φαινόμενο είναι οι κλοπές σε καταστήματα. Για τα καταστήματα, η ώρα που επιλέγουν είναι όταν έχει κλείσει. Σπάνε πόρτες, μπαίνουν μέσα και αρπάζουν τα χρήματα είτε από την ταμειακή μηχανή ή από το συρτάρι.

Αποτέλεσμα, οι επιχειρηματίες να παγώνουν όταν βλέπουν “ρημαγμένο” το κατάστημα τους.

Όλα τα καταστήματα τα προτιμούν και δεν παίζει ρόλο το είδος.

Έχουν κλέψει από ψητοπωλείο της Χαλκίδας με τον δράστη να μπαίνει μέσα και να αρπάζει τα χρήματα από την ταμειακή μηχανή μέχρι και ζαχαροπλαστείο της πόλης.

Οι κλοπές δεν είναι σημερινό φαινόμενο

Ανέκαθεν υπήρχαν κλοπές σε σπίτια και επιχειρήσεις στην Εύβοια. Είναι ένα θέμα που δυστυχώς ταλαιπωρεί την κοινωνία μας.

Κατά καιρούς ακόμα και στο παρελθόν τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιες εμβέλειας έχουν ασχοληθεί με το φαινόμενο.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης δίνει την δική του ανταπόκριση στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά

Η πιο viral αντίδραση θύματος κλοπής

Το πιο viral που έγινε τα τελευταία χρόνια ήταν η κίνηση ενός επιχειρηματία στην Εύβοια αφού δεινοπάθούσε κάθε τρεις και λίγο με τις κλοπές εις βάρος του.

Η ταμπέλα που θα δείτε παρακάτω τοποθετήθηκε σε κατάστημα στη Χαλκίδα και ήταν απίστευτη.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κουράστηκε όλο αυτό τον καιρό να πέφτει θύμα κλοπής. Μεγάλη χασούρα ήταν για τους επιχειρηματίες η περίοδος του lockdown το 2021.

Δεν υπήρχε μόνο πρόβλημα στις επιχειρήσεις τους που ήταν κλειστές αλλά και στο γεγονός ότι ήταν στόχοι διαρρηκτών.

Το μήνυμα από την παρακάτω ταμπέλα μπορεί να μοιάζει χιουμοριστικό, αλλά είναι η ωμή αλήθεια. Μια αλήθεια που δυστυχώς βιώνουν πολλοί συμπολίτες μας.

Δεινοπάθησε και έβαλε την παραπάνω ανακοίνωση στο μαγαζί του

Οι διαρρήκτες δεν βρίσκουν κάτι να πάρουν αλλά προξενούν ζημιές μεγάλης αξίας, στην προσπάθεια τους να μπουν στο μαγαζί. Για αυτό τον λόγο, η ταμπέλα τους προτρέπει να μην μπουν στον κόπο μιας και δεν υπάρχει κάτι αξίας μέσα.

Εύβοια: Αυτό μην το κάνεις όταν απουσιάζεις από το σπίτι

Το να ανεβάζουμε φωτογραφίες και post στο facebook, μας έχει γίνει πλέον δεύτερη φύση. Καλό θα ήταν όμως να ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί με το τι επιλέγουμε να μοιραστούμε.

Αν φύγετε μακρυά από το σπίτι σας, βγάλτε όσες φωτογραφίες θέλετε απλά μην τις ανεβάστε μέχρι να γυρίσετε. Καραδοκούν παντού κλέφτες, ας μην ξέρουν καλύτερα πότε το σπίτι σας είναι άδειο.