Τι ώρα θα γίνει η ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο;
Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί στολίζουν το ναό με κλαδιά δάφνης και γεμίζουν ένα πανέρι με δαφνόφυλλα.
Ο ιερέας λέγοντας το «Ανάστα ο Θεός» σκορπά τα δαφνόφυλλα. Την ίδια ώρα οι πιστοί χτυπούν τα πόδια τους στο στασίδι, χτυπούν τις καμπάνες, πυροβολούν και γενικά θορυβούν, για να διώξουν τον θάνατο.
Στις 12 το βράδυ του Σαββάτου θα πούμε το «Χριστός Ανέστη» την Ανάσταση.
Η τελετή της Ανάστασης θα πραγματοποιηθεί στις 11 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο προαύλιο των Ιερών Ναών και θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία εντός του Ιερού Ναού.
Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου θα ψαλεί ο Εσπερινός της Ανάστασης, η λεγόμενη και «Πρώτη Ανάσταση» και το τροπάριο «Ανάστα ο Θεός». Το μεσημέρι στον Πανάγιο Τάφο θα πραγματοποιηθεί η αφή του Αγίου Φωτός, όπου θα μοιραστεί σε όλο το Ορθόδοξο κόσμο και το βράδυ θα ακολουθήσει η Τελετή της Αναστάσεως.
Εύβοια ειδήσειςΣκύλος και γάτα στην Εύβοια κάνουν κάτι που δεν θα πιστέψεις!
Χαλκίδα: Η πιο απίθανη ανακοίνωση από επιχείρηση
Χιλιάδες το βλέπουν στη Χαλκίδα, λίγοι ξέρουν την αλήθεια!
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

