Η ΠΕΔΜΕΔΕ ECO επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα της ορθολογικής διαχείρισης των ΑΕΚΚ

Επιχειρώντας με ακεραιότητα και πάντα έχοντας στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της την ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση όλων των εμπλεκόμενων μερών αναφορικά με την υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση των Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), η ΠΕΔΜΕΔΕ ECO διοργάνωσε με επιτυχία Εσπερίδα στη Χαλκίδα με θέμα «Υπεύθυνη διαχείριση ΑΕΚΚ με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον».

Στην Εσπερίδα, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, έδωσαν το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κος Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Μεταφορών κος Ευάγγελος Κούκουζας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ευβοίας κος Κωνσταντίνος Λάππας, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας Ταξίαρχος κος Αθανάσιος Γερογιάκομος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, κατασκευαστικών και τεχνικών εταιριών, μονάδων ανακύκλωσης ΑΕΚΚ καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας και μηχανικοί.

Κατά τη διάρκεια της Εσπερίδας, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις προβλεπόμενες διαδικασίες αλλά και καλές πρακτικές εναλλακτικής διαχείρισης ΑΕΚΚ, την τρέχουσα κατάσταση σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, καθώς και τα πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την κοινωνία. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δραστηριότητα της ΠΕΔΜΕΔΕ ECO, το νέο, καινοτόμο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ, που συνδυάζει το μέγεθος και το κύρος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ηγέτη στον κλάδο των δομικών υλικών και την τεχνογνωσία και αξιοπιστία της ΠΕΔΜΕΔΕ, της πολυπληθέστερης και μοναδικής Εργοληπτικής Οργάνωσης που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο διεθνή χώρο.

Η ΠΕΔΜΕΔΕ ECO προχωρά με συνέπεια και συνέχεια στη διοργάνωση σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλες τις Περιφέρειες ανά την Ελλάδα, με στόχο τόσο την επίτευξη του εθνικού στόχου διαχείρισης των ΑΕΚΚ όσο και την ανάδειξη των οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών οφελών που προκύπτουν.