Σημαντική είδηση: Σεισμός 3.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια!

Εύβοια: Ώρες αγωνίας για ανήλικο στο Αλιβέρι

Αλιβέρι

Μία απίστευτη ιστορία που μας διδάσκει ότι η γνώση σώζει ζωές

Από θαύμα… ή μάλλον χάρη σε ένα παιδί που ήξερε την λαβή πρώτων βοηθειών σώθηκε ένα 13χρονο παιδί στην Εύβοια.

Το παιδί παραλίγο να πνιγεί από ένα σουβλάκι. Μια παρέα μαθητών επισκέφθηκε την θάλασσα ύστερα από τις εξετάσεις.

Περνούσαν υπέροχα και χαίρονταν τις ανέμελες στιγμές που προσφέρει η θάλασσα. Στην συνέχεια πήγαν για φαγητό και τότε συνέβη κάτι που θα το θυμούνται μια ζωή.

Η ωραία διάθεση μετατράπηκε σε αγωνία όταν πήγαν για φαγητό. Ξαφνικά έφαγε μια μεγάλη μπουκιά από το σουβλάκι του, η οποία του έφραξε τον αεραγωγό και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Ο φίλος του, του έκανε ωθήσεις στην κοιλιά που αποφράττουν την τροφή, και του έσωσε την ζωή. Το παιδί που πραγματοποίησε τους χειρισμούς είχε παρακολουθήσει σχετικό σεμινάριο της ομάδας διάσωσης Εύβοιας.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από άτομο που έστειλε μήνυμα στην Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας, καθώς ενημερώθηκε από τους γονείς του παιδιού που έσωσε τον 13χρονο.

«Απόψε το βράδυ έλαβα ένα μήνυμα από κάποιον γονέα που μου ανέφερε ενθουσιασμένος, ότι ο γιος του την ώρα που έτρωγαν γύρους με τους φίλους του, ένα από τα παιδιά της παρέας έβαλε στο στόμα μια μεγάλη μπουκιά με αποτέλεσμα να του φράξει τον αεραγωγό και να μην μπορεί να πάρει ανάσα. Άμεσα ο μικρός μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός έτρεξε κοντά στον φίλο του και κάνοντας κοιλιακές ωθήσεις που είχε παρακολουθήσει από την Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας» φέρεται να έλεγε το μήνυμα.

Η συνέχεια είναι άκρως συγκινητική. Το παιδί που παραλίγο να πνιγεί, κοίταξε τον φίλο του και με δάκρυα στα μάτια τον ευχαριστούσε που του έσωσε την ζωή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σώζεται μια ζωή

Μια απίστευτη ιστορία έγινε σε χωριό στο Αλιβέρι με μαθήτρια να σώζει ένα βρέφος όταν κινδύνευσε να χάσει την ζωή του.

Πρόκειται για μία μαθήτρια σχολείου δεύτερης ευκαιρίας όπου νωρίτερα είχε παρακολουθήσει μια παρουσίαση πρώτων βοηθειών από τους εκπαιδευτές της ομάδας διάσωσης rescue team 312.

Σωτήριες αποδείχτηκαν οι γνώσεις για τις πρώτες βοήθειες που έσωσαν ένα βρέφος που κινδύνευσε σοβαρά και τελικά είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθούμε τέτοιες ημερίδες.

Έτσι εφοδιασμένη με αυτές τις γνώσεις, η μαθήτρια όταν ήρθε αντιμέτωπη με ανάλογο περιστατικό έκανε αυτό που ήξερε.

πρώτες βοήθειες
Λίγες μέρες πριν, είχε γίνει η παρακολούθηση πρώτων βοηθειών

Στην παρακάτω φωτογραφία είναι στιγμιότυπο από την δίωρη παρακολούθηση πρώτων βοηθειών που κλήθηκε η ομάδα να παρουσιάσει την προηγούμενη εβδομάδα στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του Αλιβερίου.

Λίγες μέρες μετά το σεμινάριο πρώτων βοηθειών η μαθήτρια έσωσε βρέφος που έβαλε ένα αντικείμενο στο στόμα του και έφραξε τον αεραγωγό.

Χωρίς να το σκεφτεί πήρε το βρέφος από τους γονείς του που είχαν σοκαριστεί με το θέαμα. Κράτησε το βρέφος στα χέρια της και άμεσα ξεκίνησε την διαδικασία απόφραξης αεραγωγού όπως ακριβώς είχε παρακολουθήσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Έτσι κατάφερε να βγάλει το αντικείμενο που είχε φράξει τον αεραγωγό του βρέφους και αυτό να καταφέρει πλέον να πάρει ανάσα.

Όταν λοιπόν λέμε ότι η γνώση σώζει ζωές, το εννοούμε γιατί χάρη σε αυτή τη γυναίκα σώθηκε μια ζωή.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο είδε μέσα σε έναν κουβά; Δείτε την φωτογραφία.

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.