Αυτοί είχαν γίνει φόβος και τρόμος στα μαγαζιά της Εύβοιας

φοβοσ και τρομοσ μαγαζια τησ ευβοιασ

Πρόκειται για 8 άτομα που είχαν γίνει φόβος και τρόμος στα μαγαζιά της Εύβοιας. Δεν τους έφτανε όμως μόνο ο νομός μας αλλά είχαν επεκταθεί και στην Αττική.

Στο μάτι έβαζαν τα μαγαζιά που πουλούσαν ηλεκτρονικά είδη και κινητά τηλέφωνα. Αφού έβαζαν τον στόχο τους, στην συνέχεια έκαναν την κλοπή στα μαγαζιά. Μια συμμορία που είχε γίνει φόβος και τρόμος και στα μαγαζιά της Εύβοιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η συμμορία πιάστηκε στα δίχτυα της αστυνομίας αρχές Μαρτίου 2023. 11 άτομα που είχαν γίνει φόβος και τρόμος σε καταστήματα της Εύβοιας.

Την ίδια ώρα, δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος οκτώ μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε κλοπές γίνει φόβος και τρόμος και στα μαγαζιά της Εύβοιας.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους, που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Τα 5 μέλη της συμμορίας είχαν καταγωγή από την Αττική. Ο ένας από το Αφγανιστάν, μία γυναίκα από την Ιταλία και άλλη μία από την Αλβανία.

«Πρωταγωνίστρια» της συμμορίας που είχε γίνει φόβος και τρόμος και στα μαγαζιά της Εύβοιας ήταν μία γυναίκα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση και συντονισμό των κλοπών, τον εντοπισμό των καταστημάτων – «στόχων», τον καθορισμό της σύνθεσης και τη στρατολόγηση άλλων μελών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες εντόπιζαν καταστήματα που πουλούσαν ηλεκτρονικά είδη. Έμπαιναν μέσα σε αυτά ανά δυάδες προσποιούμενοι τους πελάτες και απασχολούσαν τους υπαλλήλους. Ένα από τα μέλη απενεργοποιούσε τους αισθητήρες των συναγερμών και αφαιρούσε τα προϊόντα.