Θρήνος στην Εύβοια! Έχασαν την ζωή τους από την κακοκαιρία [Βίντεο]

Φονική η κακοκαιρία Μήδεια στην Εύβοια – 2 άτομα έχασαν την ζωή τους!

Φονική αποδείχθηκε η κακοκαιρία «Μήδεια». Το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστή η είδηση ότι ένας ηλικιωμένος από το χωριό Τρούπι άφησε την τελευταία του πνοή.

Δύο νεκρούς μετρά πλέον η χώρα μας από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια». Ο δεύτερος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του ήταν ένας 73χρονος από το χωριό Μουρτιάς Ελυμνίων στην Εύβοια.

Το χωριό Μουρτιάς είναι χτισμένο στην ανατολική πλευρά του λόφου «Σταυρός» μέσα σε δάσος από πεύκα και ελιές, και είναι κοντά στο δρόμο Λίμνης-Χαλκίδας.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, το χωριό Μουρτιάς έχει 200 κατοίκους.

Δείτε βίντεο από το χιονισμένο χωριό Μουρτιάς

Το χιονισμένο χωριό Μουρτιάς και ο δρόμος Προκόπι- Χαλκίδα

Χιόνια: Συμβουλές αν μείνετε με το αυτοκίνητο μέσα στη χιονόπτωση

Η περίπτωση να ακινητοποιηθεί στη μέση του δρόμου το αυτοκίνητο σας είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα όταν υπάρχει ισχυρή χιονόπτωση.

Καταρχάς, δεν πρέπει να πατήσετε γκάζι για να απεγκλωβιστείτε. Αυτό γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.

Μετακινείστε δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξει το χιόνι από τους τροχούς, και να μείνετε μέσα στο αυτοκίνητο και να ανάβετε την μηχανή για 10 λεπτά κάθε ώρα, ελέγχοντας ότι η εξάτμιση είναι καθαρή από χιόνι.

Επίσης, πρέπει να ειδοποιήσετε αμέσως τις αστυνομικές αρχές, ενώ οι οδηγοί πρέπει να ελέγχουν την λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας.

Επιπλέον, πρέπει να φροντίσετε να είναι εφοδιασμένο το αυτοκίνητο με αρκετά καύσιμα και πρέπει να έχετε μαζί σας το κουτί πρώτων βοηθειών.