Γιατί “τραβάνε τα μαλλιά τους” οι οδηγοί στην Εύβοια;

Με τέτοιες εικόνες σίγουρα πολλοί οδηγοί αγανακτούν και τραβούν τα μαλλιά τους

Εύβοια
Εύβοια

Σε αυτή την περιοχή της Εύβοιας, τα νεύρα γίνονται “τσατάλια” κάθε Παρασκευή και και κάθε Κυριακή την ώρα της επιστροφής.

Βλέποντας τις παρακάτω εικόνες, οι οδηγοί τραβάνε τα μαλλιά τους.

Ο δρόμος μετατρέπεται σε “Κηφισό” με ουρές χιλιομέτρων παρόλο που ο πληθυσμός της Εύβοιας είναι 50 φορές μικρότερος από αυτόν της πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχει ούτε ένας οδηγός που να μην έχει βιώσει το μποτιλιάρισμα. Είτε μικρό, είτε μεγάλο είναι ένα χάσιμο χρόνου στο τιμόνι.

Είναι μια χρονική περίοδος που σπάνε τα νεύρα των οδηγών όπως και να έχει.

Σε όποιο μέρος της χώρας και αν κατοικεί σίγουρα το έχει βιώσει και έχει περάσει κάποια λεπτά “εγκλωβισμένος” στο αυτοκίνητο του.

Το μποτιλιάρισμα πηγαίνει παντού…

Το μποτιλιάρισμα δεν “έρχεται” μόνο στις μεγάλες πόλεις αλλά και στα χωριά με τους οδηγούς να δείχνουν κατανόηση μιας και δεν είναι τόσο συχνό.

Για να ευθυμήσουμε να σας τονίσουμε ότι το μποτιλιάρισμα μπορεί να πάει μέχρι και το Έβερεστ!

Κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες όπου σφύζουν από ζωή οι μικροί δρόμοι γεμίζουν και τότε κυριαρχεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Σημειωτόν τα αυτοκίνητα κάθε Σαββατοκύριακο στο Βασιλικό (!;)

Το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα όμως της Εύβοιας παρατηρείται στο Βασιλικό. Δεν είναι καθημερινό αλλά παρατηρείται συνήθως τα Σαββατοκύριακα.

Από την συγκεκριμένη κωμόπολη περνούν όλα τα οχήματα που θέλουν να κατευθυνθούν προς Νότια Εύβοια.

Όποιος θέλει να ταξιδέψει για Ερέτρια, Αμάρυνθο, Αλιβέρι, Κύμη και Κάρυστο, τότε υποχρεωτικά θα περάσει από αυτό το οδικό δίκτυο που τόσα χρόνια μένει ίδιο.

Πολλοί οδηγοί μας είπαν ότι το φανάρι που υπάρχει στην κωμόπολη, δυσχεραίνει και άλλο την κατάσταση.

Βέβαια δεν μείναμε στα λόγια αλλά θελήσαμε να σας παρουσιάσουμε και την εικόνα από το κυκλοφοριακό χάος που “διαδραματίζεται” κάθε Σαββατοκύριακο στην συγκεκριμένη περιοχή.

ευβοια, τραβανε μαλλια
Με τέτοιες εικόνες σίγουρα πολλοί οδηγοί αγανακτούν και τραβούν τα μαλλιά τους

Και όμως οι φωτογραφίες μαρτυρούν πως αυτό είναι το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα στην Εύβοια. Μια κυκλοφοριακή συμφόρηση που αρχίζει από το φανάρι στο Βασιλικό.

Πολλές φορές ξεπερνά και τα 5 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να γίνονται κρόσια τα νεύρα των οδηγών που χρειάζονται μέχρι και 45 λεπτά να διανύσουν μια απόσταση λίγων χιλιομέτρων.

ευβοια, τραβανε μαλλια
Με τέτοιες εικόνες σίγουρα πολλοί οδηγοί αγανακτούν και τραβούν τα μαλλιά τους

Η πιο δύσκολη κατάσταση σύμφωνα με τους οδηγούς είναι συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες όπου ο συνδυασμός ζέστης, υγρασίας και καυσαερίου αποτελεί ένα μαρτυρικό “κοκτέιλ“!

ευβοια, τραβανε μαλλια
Με τέτοιες εικόνες σίγουρα πολλοί οδηγοί αγανακτούν και τραβούν τα μαλλιά τους

Βέβαια αυτή η κατάσταση δεν είναι “χθεσινή” και ταλαιπωρεί επισκέπτες και κατοίκους του νομού τα τελευταία χρόνια βάζοντας “βαρίδια” σε όποια προσπάθεια γίνεται για να αναπτυχθεί ο τουρισμός στην Εύβοια.

Τέλος υπάρχει και μία ερώτηση που μας απευθύνουν οι οδηγοί. Γιατί το βράδυ, τα φανάρια δεν λειτουργούν; Τα βράδια δεν είναι επικίνδυνος ο δρόμος;