Χαλάει ο καιρός στην Εύβοια σε λίγες ώρες! Που θα ρίξει χιόνι;

Εύβοια: Ο καιρός στην περιοχή αποχαιρετά τον καλοκαιρινό χαρακτήρα του.

Η Παρασκευή θα είναι μια μέρα με μεταβατικό καιρό, με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και κρύο. Από σήμερα, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας, με σημαντική ψύξη του καιρού.

Το Σάββατο αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις, ειδικότερα σε ορεινές περιοχές της βόρειας Εύβοιας.

Η Κυριακή θα διατηρήσει χαμηλές θερμοκρασίες και ενδέχεται να υπάρξουν τοπικά «χιονάκια».

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με προβλέψεις για ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις, και θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους.

Η περιοχή της Εύβοιας θα βιώσει τις επιπτώσεις του χειμώνα, με προβλεπόμενες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Επίσης, αναφέρονται πληροφορίες για τις πρώτες χιονοπτώσεις στην Εύβοια, με περιγραφή του καιρού και εκτίμηση της έντασης των χιονοπτώσεων σε διάφορες περιοχές του νησιού. Τέλος, αναφέρεται πως ο Δήμος Διρφύων Μεσαπίων προμηθεύτηκε αλάτι ενόψει πιθανών ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως παγετός που προβλέπεται για το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας τονίζονται τα εξής:

” Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων, ειδικότερα δε σε επιβαρυμένες περιοχές από τις προηγούμενες καταστροφές.

Τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Π.Ε. που αναμένεται να επηρεαστούν θα ενημερώσουν όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, τους Δήμους και τις Εθελοντικές Οργανώσεις και θα ενεργοποιήσουν τα μνημόνια συνεργασίας με ιδιώτες, ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.”