Θα κλείσει την Τρίτη η υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας;

Η υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας
υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας

Οι αγρότες της Εύβοιας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο αγώνας τους δεν αποτελεί επιλογή αλλά αναγκαιότητα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν, από αύριο Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου οι αγρότες δεν θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό της υψηλής γέφυρας της Χαλκίδας.

Ωστόσο από το Σαββατοκύριακο αναμένεται να επιστρέψουν και να αποφασίσουν ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, οι αγρότες της Εύβοιας συμμετείχαν στη συντονισμένη δράση με τα υπόλοιπα μπλόκα της Στερεάς Ελλάδας, ανοίγοντας τις μπάρες των διοδίων στις Αφίδνες, προκειμένου να διέρχονται ελεύθερα τα οχήματα.

Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο συντονισμού των αγροτικών κινητοποιήσεων σε ευρύτερο επίπεδο.

Οι αγρότες της Εύβοιας υπογραμμίζουν ότι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων και η έλλειψη ουσιαστικής στήριξης καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

Όπως τονίζουν, αν δεν δοθούν άμεσα και ουσιαστικά λύσεις, ο πρωτογενής τομέας κινδυνεύει με εγκατάλειψη, με σοβαρές συνέπειες τόσο για την τοπική όσο και για την εθνική οικονομία.

Advertisement

Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου αγώνα που, όπως ξεκαθαρίζουν, θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες μέχρι να υπάρξει πραγματική ανταπόκριση στα αιτήματά τους.


Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη